Leskovčani sveukupni pobednici Medjunarodnog gastro festivala

LESKOVAC

Trgovinsko-ugostiteljska

škola sveukupni je pobednik 6. Međunarodnog gastro festivala, a devetnaestoro učenika, okitilo se sa isto toliko zlatnih medalja za ukus i izgled specijaliteta iz takozvane, moderne kuhinje.

Učesnici ovog prestižnog kulinarskog takmičenja u Nišu, imali su zadatak da pripreme ‘’moderna’’ jela od ribljeg, pilećeg i svinjskog mesa, ali da pokažu umešnost i veštinu u spravljanju i serviranju slatkih i slanih pita, pica i drugih gastronomskih specijaliteta.

Devetnaestoro učenika Trgovinsko-ugostiteljske škole i četiri profesora, Grozda Stojanović, Jelena Savanović, Miloš Djordjević i Dragoljub Pejčić, potvrdili su da kvalitetno preneto, a još kvalitetnije primljeno i primenjeno znanje, predstavljaju dobitnu kombinaciju. Uloženi trud se isplatio i materijalizovao kroz 19 zlatnih medalja i pehar namenjen apsolutnom pobedniku.

Direktorka Dragana Ivančević ne krije zadovoljstvo zbog ovakvog rezultata, naglašavajući da je uspeh neminovan kada se teorijska znanja dopune praktičkim, čime tek postaju potpuno  funkcionalna.

Medjunarodni ‘’Gastro festival’’ održan je u  niškom parku ‘’Sveti Sava’’, mestu gde su sva čula uživala. Takmičare je ocenjivao stručni žiri iz Slovačke, Rumunije,  Makedonije, Crne Gore i Srbije, sastavljen od vrhunskih i dokazanih majstora kulinarstva, koje nije bilo lako impresionirati. Zbog toga je uspeh leskovačkih učenika još veći.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x