LESKOVČANI MASOVNO KONKURIŠU ZA VOJNU AKADEMIJE

LESKOVAC

 

Po broju mladih ljudi koji se školuju u Vojnoj gimnaziji i na Vojnoj akademiji Leskovac se nalazi u samom vrhu gradova u Srbiji, rečeno je danas na konferenciji za novinare .

Za školovanje u Vojnoj gimnaziji od 2012. do 2015. konkurisalo 256 mladih ljudi, na školovanju je 22, za Vojnu akademiju konkurisalo je 187 mladih, a na školovanju je 25, dok je za Medicinski fakultet Vojno medicinske akademije konkurisla 37 osoba, a na školovanju je devetoro.

“Ukoliko se jedan grad ili država ne bavi obrazovanjem, posledice se vide već nakon desetak ili dvadesetak godina. Grad Leskovac preko Fonda za mlade talente poslednje tri godine daje podršku razvoju obrazovnog sistema, nagrađuje mlade talente, učenike i studente novčanim nagradama. Među brojnim mladim ljudima koji su nagrađivani sredstvima Fonda nalazi se i druga potporučnica Iva Stanković, koja je prošle godine na Dan grada 11. oktobra dobila i naše priznanje, oktobarsku nagradu. U želji da bude podrška obrazovnim ustanovama naš grad će nastaviti da ulaže u mlade ljude, u  njihovo obrazovanje, jer na to gledamo kao na najbolju investiciju, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović  koji je priredio prijem za predstavnike Vojne akademije

“Za nas su ove godine bile dve ciljne grupe koje obilazimo, jedna su mesta odakle imamo malo kandidata, a druga su mesta odakle dolaze dobri kadeti i učenici, a Leskovac spada u ovu drugu ciljnu grupu, rekao je potpukovnik Uroš Domazet sa Vojne akademije. Mi pratimo kadete i učenike kada završe naše škole, i upoznati smo sa tim da je Iva Stanković dobila nagradu od grada, kao i sa tim što stimulišete najbolje kadete sa prosečnom ocenom preko 9. To Vojna akademija ceni i jedan ste od retkih gradova koji radi to za naše kadete. Nadam se da ćemo i ove godine dobiti dobar kadar u Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju, i da ćemo i dalje sarađivati”, dodao je on.

 

Cvetanović je ovom prilikom rekao da je bivši ministar odbrane Bratislav Gašić, u dogovoru sa firmom iz Doljevaca, kojoj je inače povereno letnje održavanje puteva u gradu,  dogovorio asfaltiranje platoa u kasarni u Sinkovcu. Realizacija ove aktivnosti očekuje s tokom godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare