Leskovačko Zdravlje proizvodilo i hirurške rukavice, linija razmontirana posle privatizacije

LESKOVAC

JESTE LI BAR SVESNI ŠTA STE URADILI!?
(Ili ono, kad uništiš svoje, a “saveznici” i “prijatelji” te u nevolji otkače!)
Za neupućene: Farmaceutsko-hemijska industrija “ZDRAVLJE” a.d. Vlajkova 199, 16000 Leskovac, je do privatizacije imala modernu liniju sosbnu da proizvede više desetina hiljada hirurških rukavica za jednokratnu upotrebu na sat. onih rukavica koje nam upravo fale! Odmah po preuzimanju, 2004. godine novi gazda je otpustio radnike, demontirao mašine i odneo ih u nepoznatom pravcu. Država je razmišljala da će joj rukavice, ako bude potrebe. dati neko drugi. Razmišljala jeste, čime – nije poznato. Taj drugi, rukavice ne da.

Na fotografiji. Deo trake sa kalupima za rukavice!

Nikola Milićević

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Širite neistine
Širite neistine
4 godine pre

Zdravlje je proizvodilo lekove za koje nije plaćalo licence, a čitava labaratorija i kozmetika su ugašene još 80 ih godina. Samo je dobra volja ne,aca što nisu tužili i orobili srpski budzet, jer zdravlje nije imalo para da plati te penale. Drugo, Zdravlje je druga po uspešnosti privatizacija u Srbiji i sve vlade od 2000 su to potvrdile. Zdravlje je 90 ih bilo leglo pljačke što možete videti iz imovine bivših direktora ….

Miroslav
Miroslav
4 godine pre

Moj otac i ja smo radili u tom ,, Zdravlju “, o kom ti pricas . Sve sto si rekao je laz . Leskovcani svi, znaju da je tadasnja vlada Mirka Cvetkovica i DS-a pokrala fabriku i prodala sve licence , otpustila oko 2.000 radnika iako su svi lekovi i ostali proizvodi bili profitabilni . Prodati fabriku koja vredi 1.000.000.000(milijarda) eura za 3 miliona , to je ravno izdaji svog naroda i pljacki veka .