LESKOVAČKI SPS PODRŽAVA GORANA CVETANOVIĆA ZA GRADONAČELNIKA

LESKOVAC

 

SPS će u novom sazivu lokalne skupštine podržati Gorana Cvetanovića za gradonačelnika, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

 

Predsednik Gradskog odbora SPS Aleksandar Đurović rekao je da će  ta stranka  u budućem parlamentu podržati kandidaturu Gorana Cvetanovića za gradonačelnika Leskovca.

Predsednik Gradskog odbora SNS Goran Cvetanović danas je rekao da je  Vlada Srbije, predvođena Aleksandrom Vučićem, uspela da Srbiju spase od bankrotstva, stabilizuje javne finansije, sprovede reforme, privuče investicije, otvori nova radna mesta, počne sa obnovom puteva, pruga, bolnica, škola i podigne međunarodni ugled zemlje.

 

„Za ovo vreme urađeno je 200 apartmana, adaptirani su sanitarni čvorovi, na nekoliko odljenja nabavljena je značajna oprema, i kada je Aleksandar Vučić kao premijer krenuo da sređuje sanitarne čvorove po čitavoj Srbiji, mi u našoj bolnici već nismo imali ni jedan koji nije bio sređen.  Obećanje SNS-a i SPS-a je upravo bilo da će i primarna i sekundarna zaštita biti dignute na mnogo viši novo, i moramo da budemo zadovoljni, kao 13 lekara koji su zahvaljujući lokalnoj samouprvi dobili posao”, rekao je Cvetanović.

Veliki doprinos tome dao je i lider socijalista Ivica Dacić, rekao je Cvetanović.

Saradnja SNS-a i SPS-a na lokalnom nivou je odlična, a  sporazum o saradnji potpisan je 2012. godine. Od tada do danas ove dve stranke uspele su da ispune sve što je predviđeno tim sporazumom, kao i sve što je obećano građanima, rekao je Cvetanović.

 

“Odnos između SPS-a o SPS-a bio je izuzetno dobar, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou. Pokazali smo se kao veoma drobri i kvalitetni koalicioni partneri i to ćemo raditi i u budućnosti. Odnos snaga je takav da SNS realno ima najveću snagu u narodu i daće najveći broj odbornika, a pošto smo mi u koaliciji sa njima u narednom lokalnom parlamentu podržaćemo za gradonačlenika Gorana Cvetanovića ispred SNS-a, rekao je Aleksandar Đurović.

Na pitanje JUGpressa da li današnja konferencija za novinare znači da će možda  ove dve stranke  povući svoje liste I podneti zajedničku za lokalne izbore ili će  praviti postizbornu koaliciju, Cvetanović je odgovorio da su ove dve stranke predale posebne liste.

“Pokazali smo da su to dve najjače političke opcije po svim parametrima, dali smo izveštaj šta smo uradili u poslednje tri godine, i rekli da ćemo posle izbora napraviti koaliciju. Mi želimo jasno i glasno da kažemo na koje koalicone partnere računamo u budućnosti.

Na pitanje JUGpressa  da li je reč samo o medijskoj promociji sporazuma  o podršci Cvetanovića za gradonaćelnika  koji je potpisan prošle godine I JUGpress pisoa o tome , Đurović je ponovio da je saranja sa SNS-om odlična i na republičkom i na lokalnom nivou i da se nada da će saradnja u tom pravcu biti i nastavljena.

Na pitanje JUGpressa da li to znači da je lider sociljalista u Leskovcu siguran  da će SNS imati najveći broj odbornika, a ne SPS, Đurović je odgovrio da je to realan odnos snaga u Srbiji, da je SNS najjača stranka, dok je na drugom mestu SPS.

Na podsećanje novinara JUGpressa I Nove Naše reči da je u zajedničkokm novogodišnjem intervjuu za ove dve medijske kuće Goran Cvetanović izneo stav da je potrebno da na izbore svaka stranka koja se nalazi u koaliciji sa SNS-om izađe samostalno i izmeri snagu, a da se onda desilo nešto drugo, Cvetanović je odgovorio:

“Ja sam imao ideju da SNS, SPS i Nova Srbija idu posebno, jer imaju snagu za to, a da se ostale partije dogovore i da zajedničkim snagama izađu na izbore. Mesec dana su pregovarali, trebao im je ujedinitelj, a ja sam to uradio bukvalno za 15 minuta.

Za sada je SPS jedini izvesni postizborni partner SNS-a, a ukoliko bude i drugih, mediji će o tome biti obavešteni, odgovorio je na naše pitanje Goran Cvetanović.

SRC Dubočica

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare