Leskovački kulturni centar obeležio 40 godina rada

LESKOVAC

Povodom 40 godina postojanja Leskovačkog kulturnog centra u Narodnom pozorištu je održana svečana akademija na kojoj je direktorka Sanja Conić rekla da je ovo institucija vrednih i čestitih ljudi.

„Publika Leskovca nam veruje, a to je poslenicima u kulturi najvažnije. Leskovački kulturni centar je važna multifunkcijska institucija. Deset različitih programa, svaki specifičan na svoj način, kao deset malih institucija u jednoj. Trudimo se da svaki od ovih izuzetnih celina razvijamo, da naše programe unapređujemo i da ih učinimo zanimljivim za sugrađane. Četrdeset godina rada i postojanja je značajan jubilej. Čitav svoj radni vek provele su neke naše kolege u kulturnom centru i oni su svedoci promena koje su se dešavale. Nema važnije manifestacije u gradu da je mi ne organizujemo ili da ne učestvujemo kao suorganizatori. A ako nas u nekom gradskom programu nema, onda je tu naša tehnika i tu su naši ljudi. Na sve to 28 zaposlenih je više nego ponosno. Pred sebe smo postavili i odgovoran cilj, a to je da privučemo mlade i zato će za manje od mesec dana biti otvoren kutak za mlade i kreativne ljude koji smo nazvali Digitalni kulturni centar. Radimo u jednoj od najlepših zgrada u Leskovcu, čuvenoj palati Kaloderma porodice Vlajčić. Unutrašnjost zgrade smo poslednjih godina značajno sredili novcem koji smo dobili kroz konkurse Ministarstva kulture, ali i iz budžeta Grada Leskovca. Pred nama je još dosta posla, a krajnji cilj je uređenje letnje bašte koja je sinonim za našu kuću, jer bez letnje bašte kulturni centar kao da ne postoji.“

Čestitke je uputio i gradonačelnik Goran Cvetanović koji je rekao da je ovo nosilac razvoja u ovoj oblasti.

„Ova oblast za mnoge predstavlja luksuz, ali mi smatramo da je potreba koja oplemenjuje um i dušu pojedinaca i doprinosi prosperitetu čitave zajednice. Zato je čuvamo i negujemo. Ponosni smo na činjenicu da spadamo u gradove koji za kulturu izdvajaju značajna sredstva i po tome smo u vrhu gradova u Srbiji. Naše institucije kulture dato poverenje mnogostruko vraćaju. Svake nedelje možemo pratiti neku kulturnu manifestaciju, a Leskovački kulturni centar je epicentar kulturnih zbivanja i sedište nekoliko grupa i udruženja. Ovo je ustanova za ponos.“

Na ovoj svečanoj akademiji podeljene su zahvalnice organizacijama, udruženjima, ustanovama i medijima sa kojima je Leskovački kulturni centar sarađivao, a najzaslužnijima, među kojima su, između ostalih, bili i Tomislav Peternek, Filmski centar Srbije, Željko Hubač, grad Leskovac su dodeljene plakete.

U muzičkom delu programa učestvovali su profesori Muzičke škole “Stanislav Binički“ i grupa “Libero“.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre

Sve što je uloženo u LKC (manje-više) u programskom, tehničkom i svakom drugom smislu, pozdravljam svim srcem. Žao mi je samo što nije još i više.

– Ali dati osuđivanoj kriminalki 30 hiljada evra narodnih para, za par sati kreštanja na trgu u sred pandemije, je potpuni nedostatak ukusa, i u zdravstvenom i finansijskom smislu se nalazi na ivici krimila i totalnog ludila.

– Umesto da se tim novcem možda konačno krenulo u dugo čekanu revitalizacija „Letnje bašte“ istog tog LKC-a, sada se njime renovira mafijačicina kuća na Kipru!

– Možeš ti gradonačelniče da sedneš i u Milanskoj skali, ali Brejanovce nikad iz sebe isterarati nečeš!

Štatiječoveče?
Štatiječoveče?
2 godine pre
Odgovori  Djura Leskovac

Na kojoj tvoj skali je Milanovska skala i kome da daju pare ako ne Ceci?