Leskovačka “Toplana” ne greje ujutro stanove jer je dnevna temperatura visoka??!!

LESKOVAC

Na ttekst Regionalne informativne agencije JUGpress, koji smo objavili juče, o tome da je jutranja temperatura u Leskovcu bila 4 stepena Celzijusova a nda su radijatori u bili hladni u to vrewme, reagovao je danas direktor JKP “Toplana” Miroslav Mićić.

Suština reakcije je da “Toplana” ne greje ujutro stanove, iako je temperatura već danima 4 ili 5 stepeni , zato što je preko dana toplo kao i da “distribucija toplotne energije korisnicima zavisi od spoljnih temperatura i u automatskom je režimu” ali nije jasno kako taj “automatski režim” reahuje smao na vosku dnevnu ali ne i na nisku jutranju temperaturu !?

U reakciji Mićić nije naveo da li će gradjanima biti umanjen raćun za grejanje za oktobar jer je činjenica da im “Toplana” ne pruža uslugu ni kada je to obavezna , znači od 15. oktobra, koju im naplaćuje cele godine.

Takodje, rečeni direktor tvrdi da je “JKP“Toplana“ i pre formalnog početka grejne sezone počela isporuku toplotne energije korisnicima u skladu sa vremenskim uslovima “.

Ovo se u ostalim gradvima u Srbiji definiše kao “tople probe”.

Ali, možda mi nismo razumeli u čemu je “kvaka” sa niskim jutarnjim temperaturama, hladnim radijatorima i “automatskim režimom” i to što gradjani plačaćaju svakog meseca uslugu koju ne dobijaju pa reakciju objavljujemo u integralnoj verziji, kako nam je i stigla.

Da, da nije “kvaka” u kreditu od 200 miliona za sprovodjenje toplovoda kroz ulicu Svetotzar Marković da bi privatni investitor “Bagdala” imao manje troškove za uvodjenje grejanja za postojeću i planirane nove zgrade?

Pa da malo korisnici usluga i platioci računa “Toplane” malo “pripomognu”.

Evo i reakcije.

“JKP“Toplana“ je i pre formalnog početka grejne sezone počela isporuku toplotne energije korisnicima u skladu sa vremenskim uslovima. Kako je sredinom Oktobra došlo do povećanja dnevnih temperatura i zbog sve učestalijih intervencija korisnika, JKP „Toplana“ je privremeno obustavila isporuku toplotne energije.
Distribucija toplotne energije korisnicima zavisi od spoljnih temperatura i u automatskom je režimu, tako da pri visokim spoljnim temperaturama toplota iz primarnog sistema ne prenosi se u sekundarnom sistemu jer automatika u podstanicama to ne dozvoljava.

JKP“Toplana“ će krenuti sa isporukom toplotne energije u punom kapacitetu kada to uslove vremenski uslovi.
Obzirom da permanentno pratimo kretanje spoljnih temperatura i da će iste u jutarnjim časovima biti relativno niske, JKP „Toplana“ će nastaviti isporuku toplotne energije u jutarnjim časovima počev od četvrtka 24.10.2019 godine”, navodi se u reakciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare