Leskovačka Privredna komora na sajmu u Kavali

LESKOVAC

PKS – RPK Leskovac je dobila besplatan štand od 40 metara kvadratnih na Sajmu “Kavala Ekspo 2019” , gde će svoje usluge i proizvode predstaviti više od 40 privrednika iz Srbije.

Ovo je već 13. godina kako Privredna komora Kavale obezbeđuje besplatno učešće na ovom prestižnom međunarodnom sajmu, kažu u RPKL.

Po prvi put na štandu PKS – RPK Leskovac biće prisutni i predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Područne Privredne komore Banja Luke. Po prvi put učešće će uzeti i Turistička organizacija opštine Lebane, kao i “AD Simpo” iz Vranja koji će izlagati svoje proizvode na štandu od 150 metara kvadratnih.

Ujedno su predviđeni i B&B razgovori naših i privrednika iz Grčke, Turske, Kipra, Bugarske, Moldavije i Rumunije i to uz podršku PKS i EEN-mreže koju finansira EU.

Grci su već izrazili interesovanje za smrznuto voće i povrće kao i za prehrambene proizvode i opremanje i renoviranje hotela koje subvencioniše EU.

Predviđeni su i obilasci nekih proizvodnih firmi sa područja Kavale, kao i luka za transport robe pored Kavale.

Sajam će zvanično otvoriti 27. septembra najveći zvaničnici Makedonije i Trakije uz prisustvo velikog broja izlagača i posetilaca iz Grčke i zemalja učesnica.

Privredna komora Kavale je prošle godine dobila visoko priznanje Privredne komore Srbije za uspešnu saradnju, a povodom 100 godina postojanja.

Sajam će trajati od 27. – 30. septembra, a u organizaciji PKS – RPK Leskovac pored privrednika iz Srbije, očekuje se i učešće lokalnih samouprava i turistučkih organizacija sa juga Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mare
Mare
2 godine pre

Dzaftici na moru o trošku drzave!