Leskovac proslavio gradsku slavu

NIŠ

Svečanom arhijerejskom liturgijom koju je služio Niški episkop Arsenije počelo je obeležavanje gradske slave.

Nakon toga ulicama Leskovca krenula je litija od Saborne crkve do gradskog parka, do zapisa.

Kolonu koju je činilo nekoliko stotina građana predvodili su vojnici sa crkvenim znamenjima, sveštenstvo, domaćin slave Aleksandar Đurović, pripadnici lokalne samouprave, privrednog i kulturnog života grada… Obeležavanje slave je nastavljeno u svečanoj sali grada rezanjem slavskog kolača.

Obraćajući se okupljenima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je veliko je zadovoljstvo i čast videti ovoliki broj okupljenih na proslavi jednog od najznačajnijeg datuma u našim srcima – krsne slave svih Leskovčana.

Duhovni ponedeljak ujedno predstavlja i rođendan Hrišćanske crkve, to je dan kojim obeležavamo silazak Svetog Duha na apostole, te nas podseća na važnost vere, očuvanja tradicije, mira i razumevanja. Praznovanje ovog dana obavezuje nas da ne zaboravimo ko smo, da čuvamo našu istoriju, našu kulturu, našu veru. Obavezuje nas da se borimo za bolje uslove, da darujemo višak i da delimo i ono malo što imamo. Da širimo dobro i da oprostimo loše, da zaboravimo na zlo, a da pamtimo lepo.“

Niški episkop Arsenije čestitajući krsnu slavu poželeo je svima puno uspeha u radu, ali i u porodičnom životu, da Leskovac napreduje, da se izgrađuje i da građani iz dana u dan sve bolje i bolje žive.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare