Leskovac nema strategiju sportskih klubova od interesa za grad

LESKOVAC

U Leskovcu ne postoji  strategija o tome koji su klubovi od interesa za grada i koji treba da budu ,  na određeni način, u koordinaciji sa planom finansiranja same lokalne samouprave, zaključak je današnje sednice  Saveta za razvoj grada  čija je tema bila sport u gradu.

 

Razgovaralo se o stanju u sportu i infrastrukturi sportskih objekata  aposebna pažnja je usmerena na trenutno stanje.

Predsednik saveta Dragan Stojiljković je rekao da je potreban planski rad I da se timski obezbede  svi resurse koji su neophodni,  uz kvalitet trenerskog i svakog drugog kadra, kako bi se vizija o odnosu strategije razvoja realizovala u narednih pet godina.

„Bilo je i značajnih pomaka u nekim stvarima, ali se i ostalo malo nedorečeno u strategiji razvoja sporta sa, pre svega, konkretnim nosiocima i dinamikom utvrđivanja određenih koraka koji su neophodni da bi se došlo do tog cilja. Skromno znanje nas članova saveta će, nadam se doprineti da dođemo do boljih, konkretnijih stavova i zaključaka koji će se i realizovati kroz određene institucije. Veliki problem je ono što i dalje imamo prisutno, a to je imovinsko stanje, odnosno nerešeno vlasničko pitanje, jer u većini slučajeva nemamo vlasnike sportskih objekata, naročito u fudbalu,“ rekao je Stojiljković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare