Leskovac drugi po broju osoba u samoizolaciji, juče preminula još jedna osoba sa koronom

LESKOVAC

Prema zvaničnim podacima sa sajta Covid19.rs Leskovac se na jučerašnji dan nalazio na drugom mestu u Srbiji po broju osoba kojima je odredjena mera samoizolacije .

Grad Niš je prvi sa 188, Leskovac na drugom mestu sa 158 osoba a Vranje je treće sa 92 osobe.

Broj taraženih u Leskovcu je nepoznat danima ali ,. oni koji su išli na testiranje svedoče da je, recimo,sinoć u Zavodu za javno zdravlje bila velika gužva, da se sve više pacijenata prima u kovid bolnicu.

Novinari su danas uočili i jednu vrlo neobičnu i sumnjivu pojavu.

Naime, članovi kabineta i saradnici gradonačelnika Leskovca, koji ga prate na svim dogadjajima, danas su u pozorištu svi redom nosili zaštitne maske.

Koliko juče svi oni su se pojavljivali bez maski na otvarnjima, obilascima i stranačkim skupovima čak i u zatvorenom prostoru, u prostorijama SNS.

Juče ujutru je preminuo pacijent iz Leskovca koji je bio zaražen koronom i smešten na niškoj klinici.

Njegove kolege nam prenose da je imao i prateće bolesti ali je činjenica da je sa tim problemima, pre no što je zaražen koronom, živeo.

To je, za tri dana, druga osoba iz Leskovca koja je preminula a zaražena je koronom.

Informaciju o ovome takodje niko nije saopštio, komandant štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović i direktorka Zavoda za javno zdreavlje su se bavili predizbornom kampanjomk SNS.

Za to vreme Cvetanović je organizovao predizborne “tribine” na koje su ljudi dovoženi autobusom, javnom see”čudio” zbog tako velikog broja prisutnih, organizovao konferencije za novinare u7 zatvorenom , uvek u prisustvu brojnih članova i aktivista na malom prostoru..

Istovremeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otkazao sve mitinge i masovne stranačke predizborne dogadjaje zbog brige za zdravlje ljudi.

Leskovački doktor medicinskih nauka nije brinuo o tome niti sledio put svog šefa.

U ovom gradu se danima već beleže i ogromni redovi ispred banaka, u kojima gradjani nit nose maske niti drže rastojanje.

Najbolji primer za to je uvek velika gužva ispred Komercijalne banke u centru Leskovca.

Vlast krivi gradjane ali im nijednog trenutka nije poslala jasnu i nedvosmislenu poruku da je opasnost još prisutna jer se bavila jedino i isključivo predizbornom kampanjom

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
jug
jug
4 godine pre

strasno, sta drugo reci, ne zna covek da li da se plasi ili se jednostavno opusti i vodi racuna o sebi a drugi neka rade kako hoce. Nikome se ne moze utuviti u glavi nesto sto ne prihvataju ili ne shvataju za ozbiljno..strasno vreme doslo i ko zna kad ce biti opet normalno

Milena
Milena
4 godine pre

U u muzej poltroni bez maske danas na nekom otvaranju, sa sve prefarbanu direktorku na celo!