Leskovac dobija dvadeset jedan milion za usluge socijalne zaštite

LESKOVAC

Grad Leskovac će dobiti 21 milion dinara po ugovoru koji je gradonačelnik  Goran Cvetanović potpisao  15. marta u Beogradu sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom ugovor o namenskom transferu  namenjenom razvoju postojećih i uspostavljanju novih usluga socijane zaštite u Leskovcu.

Novac je namenjen uslugama socijane zaštite kao što su dnevni boravci, pomoć u kući, prihvatilišta, personalni asistenti i drugo.

Ugovori su poptisani sa predstavnicima 123 lokane samouprave, a za ove namene iz republičkog budžeta namenu odvojeno je 700 miliona dinara, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu, kada je izdvojeno 400 miliona dinara, rečeno ej danas, na press konferenciji.

” Ove godine će grad Leskovac iz budžeta za projekte u oblasti socijalne politike izdvojiti 13,7 miliona, uz dodatnih 8 miliona za personalne asistente, što ukupno iznosi 21,7 miliona dinara. Za isplatu jednokratne socijalne pomoći grad će izdvojiti 7 miliona dinara, 1,5 miliona dinara za prihvatilište za žrtve nasilja, kao i 7 miliona dinara za nabakvu udžbenika za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je gradonačelnik Leskovca na konferenciji za novinare sazvanoj povodom potpisivanja ugovora.

“Sada,  kada smo od ministarstva dobili više novca, prošle godine to je bilo 12 miliona dinara, imamo i više od mogućnosti da te usluge unapredimo, i veliko je zadovoljstvo da se grad Leskovac stalno pojavljuje kao jedan od dominatnijih u Srbiji” , rekao je Cvetanović.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ugasite nacionalnu
ugasite nacionalnu
6 godine pre

Zna li neko čija su ovo deca? Da im slučajno mame i tate nisu istaknuti članovi SNS? Traži se živ il mrtav građanin kojem je vlast zaposlila dete. sa evidencije nacionalne službe.

Ponosni građanin
Ponosni građanin
6 godine pre

Oće to pred izbori…