Gradjani se žalili gradonačelniku na nezaposlenost i imovinske odnose

LESKOVAC

 

Najveći deo problema zbog kojih se pedesetak 50-tak građana obratilo gradonačelniku  danas  odnose se na rešavanje imovinsko-pravnih donosa, komunalne infrastrukture i nezaposlenosti.

Ono što građani moraju da znaju, kada je o nezaposlenosti reč, je da smi moraju da se dokažu poslodavcima kako bi došlu do posla,, tvrdi  Cvetanović.

“Mi nismo pasivni. Trudimo se da privrednicima pomognemo da šire svoje poslovanje, da iskažu potebe za većim brojem radnika, ali i da dovedu nove investitore i nove fabrike. Samo u toku prošle godine „Jura“ je zaposlila oko 500 osoba, početkom godine još 200 randika, a zaposliće još 150 do kraja 2017. Nekadašnji objekat „Sintetike“ biće ustupljen „Džinsiju“, a fabrika će biti otvorena u toku ove godine i posao će dobiti još 300 novih radnika”, rekao je on.

 

“Rešavanje imovinsko-pravnih odnosa zahteva više vremena, ali smo mi angažovali sva nadležna lica, pa očekujem da će ti procesi biti završeni u šta kraćem vremenskom periodu, kako bi rešili probleme naših sugrađana. Iako smo proteklih godina uradili mnogo po pitanju rešavanja infrastrukture, vodovodne, kanalizacione mreže, to na žalost nije dovoljno jer decenijama ranije nije bilo investicija u komunalnu infrastrukru, zato je i dalje veliki broj zahteva usmeren u tom pravcu. Ove godine je za te namene u budžetu izdvojeno za periodično održavanje ulica preko 105 miliona dinara, za vodovodnu mrežu milion i 700 hiljada evra, pa se nadam da ćemo u toku 2017. godine deo probelema koji smo čuli danas uspeti da rešimo”, rekao je  Cvetanović na konferenciji za novinare.

 

Cvetanović je naglasio da je naročito bitna podrška koju grad Leskovac ima od Vlade i Aleksandra Vučića, koji je u Leskovcu pregovarao sa novim investitorima i obećao da će još neka fabrika u narednom periodu da dođe u naš grad.

Prejem za građane, nazvan „Otorena vrata“, prošle godine organizovan je šest puta.

“Veliki broj građana uspeo je da na ovaj način reši svoje probleme. Javio se više osoba sa posebnim potrebama, i oni sada rade, ali se javljaju i građani sa nerealni zahtevima2, tvrdi Cvetanović.

“Što se putne infrastrukture tiče, imamo građane koji ponovo dolaze, reč je o ulici Branko Radičević, i sa njima ćemo posle ovog prijema otići na lice mesta kako bismo rešili problem. Ali, postoje i ljudi koji rade u leskovačkoj bolnici, sin i snajka, kao higijeničari, ali bi sada da budu medicinske sestre, što je neralno. Postoje i problemi koji su dosta lako rešivi, ali je zakonski teško da se reše, ali mi to ovde rešavamo efikasno”, rekao je  Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare