Lebane : Za dan opštine sportska hala

LEBANE

Otvaranjem sportske hale i svečanom sednicom Skupštine opštine Lebane obeležen je dan ove opštine
O rezultatima ostvarenim u poslednjih pet meseci govorio je predsednik opštine Zoran Ilić koji je rekao da je ” osnovna poruka da verujemo da možemo i da ćemo učiniti da život bude bolji, a naši građani srećniji”.

lebane-predsednik-opstine-zoran-ilic-ilka
„Na ove optimističke procene utiču u prvom redu rešenost aktuelnog rukovodstva da zajedničkim snagama ostvari daleko više od rezultata u minulim godinama, a da se pritom realno očekuje i brza i konkretna finansijska podrška Vlade Srbije. Imamo čime da se pohvalimo, urađenim u prethodnih pet meseci, ali i da na temelju najnovijih iskustava i radnih uspeha, najavimo još uspešnije angažovanje i realizaciju planiranih investicija. Podsećanja radi u izgradnju sportske dvorane, na koju su Lebančani čekali punih 20 godina, uložili smo 40 miliona dinara, donaciju od 50 hiljada evra usmerili smo u izgradnju Centra za hemodijalizu, 34 miliona dinara potrošili smo za sanaciju Doma zdravlja, iz Kancelarije za upravljanje javnim nabavkama dobili smo sredstva za poboljšanje standarda u dečjim i predškolskim ustanovama, velika sredstva, odobrena od Vlade uložena su u kompletnu rekonstrukciju OŠ „Vuk Karađžić“ u Lebanu, asfaltirali smo ulice, investirali u manifestacije kakva je „Teodora fest“ jer je to najbolji način da popularišemo turistički potencijal kojim raspolažemo, otvorili novu poštu u Šumanu, obogatili knjižni fond naše biblioteke i tako redom…“
Ilić  je i najavio i prioritete u radu opštinskog rukovodstva u narednom priodu.
„Prva stvar je dovođenje ozbiljnih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Prema najavama iz Vlade Srbije u Lebane stiže investicija koja će odmah zaposliti oko 300 radnika, poslednjih dana stigle su i najave mogućnosti otvaranja bar još dveju novih firmi. Poljoprivreda jeste u prioritetima, posebno razvoj proizvodnje jagodičastog voća i povrća, ulagaće se značajna sredstva i u prerađivačke kapacitete i posebno u razvoij turizma, kao izuzetvno perspektivne grane“ rekao je  Ilić.
Na svečanoj sednici uručene su plakete i pohvale zaslužnim ustanovama, preduzećima i pojedincima, a to je učinio predsednik SO Lebane Srđan Jović.

lebane-goran-jovic

U ime nagrađenih skupu se obratio predsednik opštine Medveđa  Nebojša Arsić, a među dobitnicima plakete Lebana su Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privede, Kancelarija za upravljanje javnim nabavkama, KUD “Jablaničko kolo”, preduzeća Vidra d.o.o. i Strela d.o.o. Pohvale sa novčanim nagradama u iznosu od 10 hiljada dinara su dobili pojedinci, ponajpre najuspešniji studenti i đaci generacije u školskoj 2015/2016. godini. Nagrađeni su studenti Veljko Stamenković, Strahinja Đorđević, Marko Krstić, i učenici generacije za prethodnu školsku godinu,Teodora Milošević, Ilija Đorđević, Kristijana Krstić, Stefan Stanković i Anastasija Đorđević.

Svečanoj sednici su  prisustvovali  predsednik Grčko-srpske komore Kostas Georgakis, predsednik RPK Leskovac Goran Jović, načelnik Jablaničkog upravnog okruga mr. Božidar Stojiljković, načelnik Pčinjskog uravnog okruga Srećko Pejković, predstavnici opština Voždovac, Niška Banja, Batočina, Trgovište, Bojnik, Medveđa, Vlasotince, predstavnici Vojske Srbije i PU Leskovac, predstavnici srpske pravoslavne crkve, župan opštine Dobrovnik u Sloveniji i član Saveta Evrope Marjan Kadrinar .

lebane-nagradjeni-dan-opstine

Svečana sednica završena je nastupom folklorne sekcije KUD “Jablaničko kolo”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare