LDK: Turski “investitor” za Lebane ostavio 1,8 milion evra duga u Dragašu

DRAGAŠ-LEBANE

 

Demokratski Savez Kosova Dragaša (LDK) objavio je  saopštenje i video zapis da je direktor fabrike “Rematex” u Dragašu, Besim Minkara otvorio fabriku u Srbiji nakon što je zatvorio ovu fabriku u Dragašu i za sobom ostavio dug od 1.8 miliona evra.

Prema informacijama, koje je ova stranka objavila na Fejsbuku, ovaj turski biznismen nije isplatio račune za struju, takse, plate radnika, troskove prevoza radnika i druge komunalije.

Minkara je u Lebanu otvorio istu fabriku kao što je bila ona u kojoj je ostavio ogroman dug.

“Investitor” Minakra za sobom je ostavio dug od 1.800.000 eura.

Navodi se da on čak nije isplatio ni hleb koji je uzimao u jednoj pekari u Dragašu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao “hvala  brate Besime” prilikom obilaska  fabrike tekstila u Lebanu.

OVDE MOŽETE PROČITATI NAJAVU VUČIĆA

Ovde dolazi kompanija Ormo i zaposliće 300 radnika, rekao je Vučić i dodao  da  se zahvaljuje “na trudu Rasimu Ljajiću i Besimu Menkari da se ovde otvori nova fabrika”.

On je rekao i da je država za fabriku u Lebanu dala 150 miliona.

 

Besim Menkara  se zahvalio  svima,  koji su učestvovali u ovom ogovoru.

 

„Zahvalni smo vam jer ste za vrlo kratko vreme rešili stanje investicije i mi ćemo pokušati da što pre počnemo sa radom. Naša firma je veoma ozbiljna, mi smo prvi proizvođač vunice u svetu koji svoj proizvod plasira u 90 zemalja sveta. Proizvodimo 45 tona dnevno, a ovde planiramo da za početak proizvodimo pet, a da kasnije to bude duplo više. Ukoliko sve bude kako treba, želimo da proširimo fabriku i napravimo nove objekte, verovatno bi onda trebalo još nekih 20.000 kvadrata. Za nas je važno i što su ovde ljudi radili u tekstilnim fabrikama, pa imaju iskustva. Inače, sirovinu ćemo uglavnom nabavljati iz Turske i Kine, a vunu ćemo možda nabavljati i sa Peštera,“ rekao je besim.

A Vučić je dodao da je država  spremna da da podsticajna sredstva  za proizvodnju sirovine na Pešteru za ovu fabriku

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare