Kvartet novajlija u “Radniku”

SURDULICA


Prve ugovore surdulički superligaš Radnik je ovih dana potpisao sa momcima koji su se stručnom štabu svojom igrom i nastupima nametnuli za vreme toka i jednog i drugog dela priprema.

Prvo pojačanje, novi čuvar mreže Radnika, Ivan Kostić (23) svoje mesto u timu obezbedio je za period od tri godine. Kostić u Surdulicu dolazi iz Metalca, gde je proveo dve i po godine, a pre toga bio je čuvar mreže pirotskog Radničkog.
Iz ekipe Bačke krilni igrač Luka Mićić, Kostićev vršnjak, pojačanje je Radnika za naredne dve sezone.

Mićić je u timu iz Bačke Palanke u Super ligi zabeležio punu minutažu u odigranih 64 utakmica i pozicioniran je visoko na tamošnjoj listi strelaca.
Treće pojačanje je Uroš Stojanović, takođe dvadesettrogodišnjak, i u Surdulicu stiže iz Bežanije.

Mladi Stojanović, poziciju levog beka igraće u Radniku naredne tri godine, a pre Bežanije nosio je dresove Rada i prvoligaša Žakova.
I Sead Islamović (19), doskorašnji fudbaler i kapiten Novog Pazara, novi je član FK Radnik. Mladi vezista ubrojao je rekordnu minutažu u prošloj sezoni Prve lige, i četvrti je na listi strelaca bivšeg kluba. U Surdulicu je stigao pred polazak ekipe na Zlaltibor, a veruje da će se svojim zalaganjem nametnuti stučnom štabu i obezbediti mesto u startnoj postavi:
“”Mislim da sam izabrao pravi klub za moj dalji fudbalski razvoj. Nadam se najboljem. Boriću se za što veću minutažu. Što se tiče Radnika, vidim da se radi o vrhunski organizovanom klubu, kolektivu koji me je odmah prihvatio kao da sam ovde ponikao. Nemam dilemu da sam u sredini koja je idealna za razvoj mladog fudbalera” – rekao je Islamović.
Sead Islamović je sa upravom kluba iz Surdulice potpisao ugovor na tri i po godine.
“Polako formiramo tim za predstojeću sezonu. U Surdulicu je došlo nekoliko igrača koji su prošli dobar deo priprema sa ekipom i najbolji će se do kraja prelaznog roka nametnuti za svoju poziciju u timu”, kaže sportski direktor Radnika, Darko Gašić:

????????????????????????????????????

“Za početak smo ugovore potpisali sa četvoricom novajlija. Seada Islamovića pratimo već godinu dana, momak je ostavio na nas dobar utisak igrama u Novom Pazaru, a što se tiče novog golmana, poverenje smo dali Ivanu Kostiću, momku koji je kod nas došao iz Metalca, gde je proveo dve i po godine. Poznat nam je još dok je branio boje pirotskog Radničkog, no tada nije bilo realno da ga dovedemo jer smo planirali da šansu damo mladom Nikoli Vasiljevicu. Uroš Stojanović je dve poslednje sezone proveo u Bežaniji, jedan od najstandardnijih igrača i interesantan nam je još od ranije i evo momenta kada oblači dres Radnika, što važi i za Luku Mićića koji je poslednje dve sezone igrao u Bačkoj. Mićić je za dve godine u Bačkoj dao 14 golova, a to je bila dobra preporuka za nas da pojačamo napad i budemo još opasniji u sledećoj sezoni.” – kaže zadovoljno sportski direktor Radnika. 
Na slici: Islamović, Kostić i Stojanović
Na slici: potpis Luka Mićić 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare