Kurti: Da Brnabić bude “oprezna u izjavama”

PRIŠTINA-PREŠEVO

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da očekuje da će srpska premijerka Ana Brnabić, koja će sutra posetiti sever Kosova i Metohije, biti “oprezna u izjavama“, javlja Gazeta Express.

On je na konferenciji za štampu rekao da očekuje da Brnabić neće davati izjave koje izazivaju podele, kao što to radi, po njegovom viđenju, direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

“Očekujem da gospođa Brnabić neće da nastavi sa ponašanjem glavnog pregovarača iz Beograda, koji je davao izjave koje izazivaju podele i koje su imale za cilj tenzije i destabilizaciju“, rekao je Kurti.

Kako prenosi KoSSev, on je ponovio da je zahtev za posetu Brnabić usledio nakon što je kosovska vlada uputila zahtev Beogradu da dozvoli posetu zamenika kosovskog premijera Besnika Bisljimija i kosovske ministarke prosvete Arbrije Nagavci Preševu, Medveđi i Bujanovcu.

Kurti je takođe istakao rezultate svoje vlade kako bi bio bolji život građana.

“Verujem da je Vlada Republike Kosovo sa mnom kao premijerom uradila više za manje od godinu i po dana od bilo koje prethodne vlade u pogledu zapošljavanja ljudi iz manjinskih ili nevećinskih zajednica, ali ovde imamo poteškoća, jer je zapošljavanje često išlo preko političkih partija, a ne po nacionalnosti“, rekao je Kurti.

Rekao je da su čak i političke stranke nevećinskih zajednica “sastavile spiskove zaposlenih u javnim ustanovama“.

„Borimo se protiv toga među svim građanima“, rekao je Kurti.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare