Kup „Radivoj Korać“ je završen, a od dobita se renovira Rovče

NIŠ

  Novac koji je dobit od organizovanja košarkaškog Kupa „Radivoj Korać“ grad će u najvećem delu uložiti za rekonstrukciju igrališta Rovče koje se nalazi u niškoj Tvržavi ali i za sanaciju parketa u Hali Čair u kojoj će se održati Evropsko prvenstvo u košarci za juniore. I dobit od organizovanja Kupa „Milan Ciga Vsojević“  za košarkašice odlazi za kupovinu lopti za škole. Niš će oba kupa organizovati i iduće godine.

               Grad Niš je od organizacije Kupa „Radivoj Korać“ ostvario dobit od 12,6 miliona dinara.

                „Grad Niš je za ovu manifestaciju odvojio sredstva u iznosu od devet miliona dinara. Prihod od ulaznica je bio veći nego što je uobičajeno, jer smo bili malo odgovorniji, i omogućili smo da dosta Nišlija može da uđe u halu. Podatak da je na hiljade dece prošlo kroz halu, za četvrtfinalne utakmice, pokazuje da treba težiti ka tome i naredne godine“, izjavio je potpredsednik KSS-a Dušan Projović.

                 Ukupan prihod od Kupa „Radivoj Korać“ je 24,8 miliona dinara. Rashodi su 12,6 miliona. Profit od 1.6 miliona ostvaren je i od Kupa „Milan Ciga Vasojevi“.

                   „Kada sve preračunamo, ostaće nam nešto više od 10 miliona, od tih para imamo obavezu da u ovoj godini uradimo sledeće: obećali smo da ćemo „Rovče“ definitivno da rekonstruišemo. Još uvek nemamo finansijsku konstrukciju koliko će to koštati. Naš plan i dogovor sa Sportskim savezom je da kada konačno „Rovče“ bude završeno Sportski savez Niša preseli svoje prostorije na „Rovče“, da ga obezbedimo video-kamerama i da taj prostor bude za ljubitelje sporta, za košarkaše, za naše mlade ljude, a da domaćin tog prostora bude Sportski savez“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                  Generalni sekretar Sportskog saveza Niša Predrag Pržić iskazao je zadovoljstvo što Grad ulaže ovaj novac u infrastrukturu i „Rovče“, jer smatra da nije dovoljno samo davati novac klubovima, već je neophodno ulaganje i u izgradnju terena. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare