Krkobabić u Vladičinom Hanu

VLADIČIN HAN


Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić obišao je novoosnovanu zadrugu „Grin milk“ u selu Lepenica kod Vladičinog Hana koja je dobila podršku od 6,1 milion dinara iz Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije.

Ova zadruga ima 40 kooperanata a sredstva dobijena iz Programa podrške je, zajedno sa sopstvenim sredstvima, , uložila u kupovinu opreme za prijem i preradu mleka.

Krkobabić je rekao da je “pravi pokazatelj uspeha projekta zadrugarstva je broj od 320 novoformiranih zadruga u Republici Srbiji za godinu i po dana” i dodao da se “pre toga oko 100 zadruga godišnje gasilo”.

On je rekao da se ovaj program podrške naročito sprovodi u Jablaničkom okrugu kao i u Pčinjskom, Nišavskom, Topličkom i Pirotskom okrugu.

Direktor zadruge „Grin milk“ Goran Ivanov rekao je da su kupili najsavremeniju opremu prema onome što su im dozvoljavale “sopstvene mogućnosti” a da su sredstva dobili po konkursu iz 2017. godine.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović rekao je da je ova zadruga značajna za tu opštinu i zbog činjenice da je u njoj organizovano četrdesetak domačinstava od kojih se preuzima mleko i da su u mlekari otvorena četiri radna mesta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare