Krdo od oko 1000 krava i konja na Suvoj planini ostalo bez vode

  NIŠ

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević i direktori Poljoprivrednih savetodavnih stručnih službi iz Niša, Leskovca, Vranja i Pirota sastaće se sutra ispred Opštine Gadžin Han u 11. sati  radi obezbeđivanja vode za 1.000 grla na Suvoj planini. Ovu akciju podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ministar  Branislav Nedimović.                

Krdo od oko 1000 krava i konja na suvoplaninskim vrhovima i dalje je bez vode. Njima preti umiranje od žeđi nakon što je potpuno presušio jedini izvor – Rakoš. Tim povodom oglasilo se i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i obećalo pomoć.

 U pomoć vlasnicima krava i konja pritekli su ljudi dobre volje  i Vojska Srbije.

                Voda je cisternama odvožena do Rakoša. U subotu je vojsci istekao ugovor na osnovu kojeg su izvozili vodu i povukli su svoja vozila. Opština Gadžin Han je proteklog meseca iz svog budžeta plaćala gorivo za vojne cisterne, a meštani su od svojih para plaćali cisterne privatnih firmi da i one pomognu, ali sada ni jedni ni drugi nemaju više para.

                Stočari iz Malog Krčimira koji imaju krave na ispaši na Suvoj planini, a takvih je 29, ne mogu da ih vrate kući jer i u selu nema vode već 20 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare