„KRALj IBI“ i „DRAGI TATA“ večeras na otvaranju  URBAN FESTA

NIŠ

Večeras počinje 14. po redu „URBAN FEST“, koji će park Čair, kao i čitav grad Niš pretvoriti u pozornicu. Svečano otvaranje festivala zakazano je za 20:20 časova. Publiku će, za početak pozdraviti glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš, koji su, kao i svake godine, domaćini festivala.

Na scenu od 20.30 stupaju glumci „Dramskog studija mladih“ Gradskog pozorišta iz Bečeja, a odigraće predstavu Alfreda Žarija „Kralj Ibi“, u režiji Igora Pavlovića. Predstava, koju će pred niškom publikom igrati ovaj talentovani ansambl, višestruko je nagrađivana u zemlji i regionu.

Od 22,00 studio glume „Teatar 011“ iz Beograda, odigraće predstavu „Dragi tata“! Ovaj komad, koji je napisala Milena Bogavac, u izvođenju talentovanih Beograđana osvajao je publiku, ali i brojna priznanja i nagrade na mnogim festivalima u regionu.

Podsetimo, na festivalu „URBAN FEST“, koji organizuje Studentski kulturni centar Niš, odigraće se deset predstava, od čega devet u takmičarskom delu. Ocenjivaće ih žiri u sledećem sastavu : Ivana Nedović, glumica Narodnog pozorišta u Nišu, Zoran Cvetković , glumac i reditelj i Angelčo Ilievski , reditelj i asistent na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju, koji je i predsednik žirija. Glumac Narodnog pozorišta Aleksandar Mihailović je umetnički direktor festivala i selektor predstava.

Predstave se svakog dana igraju u parku „Čair“, a scene su postavljene ispred i iza zgrade Dečijeg centra. U slučaju kiše i lošeg vremena, predstave se igraju u Narodnom pozorištu. Pridružite nam se da zajedno uživamo u kvalitetnim predstavama, koje će izvoditi mladi glumci iz regiona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare