Kovid 19: Ponovo se javljaju teški klinički oblici

NIŠ

U poslednje vreme se, generalno, desio pad broja novozaraženih koronavirusom, međutim nastao je problem zbog povećanog broja težih kliničkih oblika, kaže direktor Univerzitetskog kliničkog centra profesor dr Zoran Perišić.                              

„Bio je jedan kratkotrajni pad, koji smo imali za vikend i koji me baš obradovao. Bilo je ispod 600 novozaraženih u Nišu. Juče preko 660, što je i očekivano. Ponedeljkom i utorkom uvek imamo taj skok, ali evidentan je pad broja novozaraženih. Diskretno se smanjuje pritisak na Klinički centar“, izjavio je dr Zoran Perišić.

                              Zabrinjavajući je povećani broj pacijenata sa težom kliničkom slikom.

                                „Teški klinički oblici, koji se ponovo javljaju uglavnom u najstarijoj populaciji, i kod ljudi kojima je omikron soj koronavirusa ona zadnja kap u stisku njihovih bolesti nas zabrinjava“, kazao je Perišić.

                                  Trenutno dnevni priliv pacijenata obolelih od kovida u UKC Niš iznosi 10 do 15. Infektivna klinika je po običaju puna i zauzeto je jedno krilo novog Kliničkog centra. Imamo sedmoro dece u kovid odeljenju, tri porodilje i četiri trudnice obolele od korona virusa, a njihov oporavak ide dobro, rekao je Perišić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare