Brestovčani u susret jubileju: Filipović na slatkim mukama

LESKOVAC-BRESTOVAC

Brestovački Železničar dočekuje proleće na Zapadu Jablaničke okružne lige na petom mestu. Tokom jeseni zabeležili su 6 pobeda i 5 poraza uz jedan nerešen rezultat. Mrežu rivala zatresli su 25 puta, a odbrana je kapitulirala 21 put. Nade za visoki plasman još uvek postoje, pa su Brestovčani već krenuli sa pripremama.

Tabor Železničara je napustio iskusni Saša Jović i priključio se zonašu Slogi u Leskovcu, a još uvek je neizvestan status Miloša Ljubisavljevića.
-Tokom jeseni pratili su nas pehovi i na samo nekolio utakmica smo bili kompletni, kada smo se i predstavili u pravom smislu. Na proleće ćemo biti još jači jer su nam pristigla vredna pojačanja. Iz Moravac Oriona je pristigao Luka Pešić (2001) iskusni krilni napadač, a iz GFK Dubočice došao je Aleksa Bojović(2002), golgeter, koji je iskustvo sticao u Slogi, Jagodini i Jedinstvu iz Bošnjaca. Uz dobre pripreme očekujem žetvu bodova na proleće, rekao je Igor Filipović, trener, koji je prihvatio ponudu uprave i nastavio saradnju.
Raduje ostanak golgetera Stefana Perića koji je na zalasku karijere. Odbio je nekoliko primamljivih ponuda srpskoligaša sa južne pruge.

  • Želim da pomognem ekipi u kojoj sam ponikao. Sledeće godine klub obeležava 100 godina postojanja i potrudiću se da u godini jubileja izborimo zonaški status, rekao je Perić.
    Brestovčani su pauzu u prvenstvu proveli radno. U saradnji sa Građevinskim preduzećem “Lenos” iz Leskovca, zamenjena je dotrajala stolarija i postavljena je PVC, a u toku su i radovi na izgradnji ograde, za šta su sredstva obezbedili Mesna zajednica i lokalna samouprava. Urađena je i tehničko-projektna dokumentacija za renoviranje krova i postavljanje oluka na službenim prostorijama.
    Do nastavka prvenstva dvadesetak fudbalera će redovno trenirati, a već je odigrana i prva prijateljska utakmica sa komšijskom Slogom iz iz Lipovice. Brestovčani su trijumfovali sa 3:2, a goleva su poistigli novajlija Luka Pešić, golgeter okruga Stefan Perić i mladi Andrija Krstić, uz dve odlične asistencije Uroša Filipovića.

  • Imam vremana da složom kockice i ukomponujem ekipu. Mesto će u žestokoj konkurenciji izboriti samo najbolji i najvredniji. Zahtevaću maksimalnu disciplinu jer je to jedan od preduslova za visoki plasman. Ciljamo vrh okruga i povratak u društvo zonaša. To bi bio pravi poklon u godini jubileja, reako je Filipović.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare