Kovid 19 ponovo je ušao u Zdravstveni centar u Vranju

VRANJE

I dok rukovodstvo uveliko obilazi gradjevinske radove u okviru predizborne kampanje Srpske napredne stranke, dotle u Vranju korona virus ne miruje.

Danima nema nikakvih vesti kakva je situacija u gradu. Da li ima pozitivnih ili ne. Zato se u Vranju mogu čuti svakakve priče koje ukazuju na to da je virus i dalje prisutan. A to nema ko zvanično da potvrdi, ili demantuje. Ni Zavod za javno zdravlje u Vranju, ni prvi čovek Grada koji je na čelu Kriznog štaba za vanredne situacije se ne oglašavaju.

Današnja vest da je na Odeljenju hemodijalize Bolnice Zdravstvenog centra jedan doktor pozitivan uznemirila je građane. Uz to, ovom zdravstevnom  ustanovom pronela se i vest da je koronavirus otkriven i kod jedne medicinske sestre  sa Infektivnog odeljenja i njene koleginice iz Doma zdravlja. Priča se o još nekim slučajevima.

Kovid 19 ponovo je ušao u Zdravstveni centar.

Direktorka Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” dr Verica Jovanović izjavila je, u sredu, da su nova oboljenja osim u Beogradu, gde su dve trećine inficiranih osoba koronavirusom, da su nova oboljenja registrovana i u Vranju, Leskovcu i Novom Pazaru.

Na Gradskom sajtu gde su ranije objavljivane informacije koliko je osoba pozitivno na virus više nema tih podataka.

Utešno su reči dr Jovanović, koja je danas izjavila da bez obzira na broj pozitivnih slučajeva, imamo situaciju koja je pod apsolutnom epidemiološkom kontrolom.

„Želela bih da istaknem da virus na teritoriji naše zemlje ne pokazuje iste karakteristike i istu manifestaciju kao što je to bilo u martu. Imamo asimptomatske slučajeve  i imamo kliničke slike koje su blage”, rekla je doktorka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare