Kosovski mediji: Skandal, garda Kosovskih bezbednosnih snaga svečano odaje počast srpskim vojnicima

PRIŠTINA

Skandal, Garda Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) svečano odaje počast srpskim vojnicima koji su upali na Kosovo, ne zna se ko je naredio, pišu kosovski mediji.

” Prošlog petka, 11. novembra, odigrao se događaj koji se može smatrati najvećim poniženjem za vojnike KBS. Svečana garda upućena je na hrišćansko groblje u Dragodanu u čast 104. godišnjice završetka Prvog svetskog rata u organizaciji Nemačke i Francuske ambasade, gde je učestvovao i ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Sfečla”, prenosi Ekspres.

“Dotle je bilo dobro. Ali, na istom mestu, Garda je postavljena na stražu na grobu srpskih vojnika palih na Kosovu 1912-1918. Kao što je poznato, od 1912. godine srpski vojnici – kojima je FSK u petak odao počast – ubili su i masakrirali hiljade kosovskih Albanaca, čime su okupirali Kosovo nakon povlačenja otomanskih vojnika. „Ovde leže posmrtni ostaci palih srpskih vojnika koji su poginuli u ratovima 1912-1918“, piše na spomen-ploči, a oko te grobnice stajali su vojnici KBS i sav diplomatski kor na Kosovu. Ostaje misterija kako i ko je poslao vojnike KBS na ovu aktivnost, kao i zašto je ministar Svečla pristao da učestvuje u ovoj ceremoniji. Možda u čast Nemačke i Francuske ambasade, ali kao što znate, Nemci i Francuzi su obeležili kraj Prvog svetskog rata (1918), dok je rat počeo 1914. Zašto su onda Srpski vojnici koji su pali 1912. počastvovani?”, piše Ekspres.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare