Kosovska policija demantuje Milićevića

PRIŠTINA

Kosovska policija demantovala je danas navode o napadu policijskih službenika na direktora NVO Aktiv Miodraga Milićevića, navodeći da se to nije dogodilo “na Jarinju”.

Ta nevladina organizacija je saopštila da su Milićevića napali pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije, koje nisu stacionirane na prelazu.

Naveli su da se incident dogodio oko 9.30, kada su specijalne jedinice Milićevića zaustavile, a zatim izdvojile iz kolone u blizini Jarinja.

Precizirali su da je Milićević tokom ispitivanja verbalno i fizički maltretiran i da ga je jedan pripadnik specijalne policije pesnicom udario u stomak, da su vikali na njega i rekli mu da ćuti, a pitali su ga zašto nema kosovska dokumenta.

U cilju pravilnog informisanja javnosti o člancima koje su objavile razne organizacije, kao što su NVO Aktiv i ostali, gde se tvrdi da su danas na Jarinju policajci napali Miodraga Milićevića, Policija Kosova obaveštava da to nije istina, navodi se u odgovoru poslatom na srpskom jeziku.

“Danas u 09:28 časova M.M. se sa svojim vozilom pojavio na graničnom prelazu SPK-Jarinje i nakon obavljene granične procedure nesmetano je nastavio u pravcu Republike Srbije. Vredi naglasiti da nije bilo incidenata ili maltretiranja, kako se navodi ili aludira u objavljenim člancima, dodaje se u odgovoru policije.

Iz Kosovske policije su naveli da su, u cilju provere navoda, dežurni policajci na Jarinju “pitali i srpsku stranu da li je neko uložio pritužbe”.

Šef smene “srpske strane” potvrdio je da do sada nije bilo pritužbi na loše ponašanje.

“Na osnovu realnog stanja i zvaničnih izveštaja smatramo da javno mnjenje treba pravilno i korektno da se informiše, kako se ovakvim dezinformacijama ne bi pokušavalo ocrniti profesionalni rad policijskih službenika i ne bi stvarale tenzije i neizvesnost među građanima”, dodaju iz Kosovske policije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare