Kosovska policija I tuzilastvo o hapsenjima na severu

PRISTINA

Kosovska policija i Specijalno tužilaštvo Republike Kosova održali su hitnu konferenciju za medije  o današnjoj  akciji u severnoj Mitrovici, u kojoj su uhapšene četiri osobe osumnjičene za  ubistvo Oliver Ivanović.

Specijalni tužilac, Sile Hodza .rekao je da su tokom prikupljanja dokaza za ovaj slučaj naišli na mnogo poteskoca , pise  Indeksonline.

“Prikupili smo dokaze, ali smo saslusali značajan broj svedoka, preko 40 svedoka uglavnom sa severa. Tužilaštvo je do sada prikupilo dokaze u meri u kojoj samo sa nalogom može prikupiti bilo kakav drugi dokaz koji se odnosi na ubistvo Ivanovića. Dana  21.11.2018 istrazni  sudija je izdao direktivu za kontrolu MSi MR, kao što je već navedeno od strane policije, Sem ovoga  bice zadrzana koja je ometala rad ” rekao je Hodzaj.

On je rekao da M.R nije pronađen u stanu tokom pretresa i da će se postupak protiv njega voditi na način propisan kodom krivičnog postupka.

“Tokom pretresa zbog teškoća nije bilo moguće uhapsiti drugu osobu S.A, koja je policija ovlašćena čak iu ovim trenucima da uhapsi i nastavi sa drugim postupcima. U ovoj fazi počinjemo sa inicijalima, vršimo istrage protiv osumnjičenih koji su pomagali u krivičnom delu, rekao je Hodza.

Dodao je da će javnostja biti blagovremeno obaveštena o toku istrage.

“Otvorili smo istragu teškim ubistvima.. Pomenuo sam slučaj hronologiju, tokom istrage, prikupljanjem dokaza došli smo do te mere da nismo imali druga sredstva delovanja,  iscrpeli sve druge mogućnosti. Takođe smo koristili ovu zakonsku meru koja ima za cilj prikupljanje dokaza. Radimo po našem dnevnom redu, mi koordiniramo naše akcije koje su nezavisne i nema uticaj na njih  kakve odluke će donositi izvršni organi Republike Kosovo “, zaključio je Hodža.

Portparol kosovske policije Baki Kelani na konferenciji govorio je o protestima koji su najavili kosovski Srbi I rekao da ce policija  pobrinuti za održavanje javnog reda i mira u zemlji.

Prema njemu, svaki građanin Kosova ima pravo da protestuje i izrazi svoje nezadovoljstvo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare