Kosovo: Lider Socijaldemokratske partije pusten iz pritvora, nadzornik policije pod suspenzijom

PRIŠTINA

Lider Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj danas je pušten iz 48 satnog pritvora .

To je potvrdila je članica ove stranke Natira Kući, ističući da se to desilo nakon velikog pritiska javnosti.

“Nakon velikog pritiska javnosti, predsednik SDP Dardan Mollićaj pušten je iz zatvora. Progon opozicije od strane aktuelne vlati neće zaustaviti kritike. Zajedno možemo stvoriti demokratski front kao odgovor na Kurtijev autoritarizam,” rekla je Kući.

Molićaj je u Fejsbuk objavi istakao da pljačka građana nije prošla nezapaženo, a da brutalnost kosovske policije ima podršku vladajućih struktura.

„Pljačka građana nije prošla nezapaženo. Policijsko nasilje dolazi iz starog sistema, to su isti policajci koji svakodnevno vrše nasilje nad građanima uz  zaštitu i podršku države. “, napisao je Molićaj.

Pripadnici Kosovske policije su nakon akcije članova Socijaldemokratske partije koji su lepili letke sa natpisom „Iznuda“ u znak protivljenja taksi od pet evra za registracionu nalepnicu, nakon sporazuma Ministarstva za infrastrukturu sa kompanijom “Auto kontrol Kosova”.

Policija je saopštila da je nadzorniku koji je rukovodio policijskom akcijom izrečena mjera suspenzije i da je protiv njega pokrenut postupak za komandnu odgovornost.

Izvor: RTK

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare