Koronom u Pčinjskom okrugu zaraženo još 180 osoba

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-PREŠEVO-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD

Na koronu su u ponedeljak testirane 494 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga.Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 180 lica zaraženo korona virusom.

Iz Vranja je 91 novooboleli,  Surdulice 27,  Vladičinog Hana 26, Bujanovca 16, Preševa 13,  Trgovišta četiri i iz Bosilegrada tri inficirana.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 275 pregleda, od kojih 113 prvih. 

U Kovid ambulanti za decu juče su obavljena 42 pregleda i urađena 24 antigenska testa. Na kovid su pozitivna po troje predškolskog i školskog uzrasta, što je manje nego prethodnog dana.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa korona virusom izgubio jedan pacijent, saopštio je vranjski Zdravstveni centar.

U kovid bolnicama ove ustanove hospitalizovano je 97 pacijenata, šest manje nego prethodbog dana. Svi su pozitivni na virus korona i sa upalom pluća. Na kiseoničkoj potpori su 53 bolesnika. Na lečenje je primljeno 10, a otpušteno 15 pacijenata.

U Vranju je juče imunizovano 48 građana Srbije, jedan državljanin Republike Severne Makedonije i šest državljana Grčke.

Od početka imunizacije u Vranju je do sada dato ukupno 118.598 doza svih vakcina, podaci su Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare