KORAKOM DO ZDRAVLJA

LESKOVAC

 

Planinarsko-skijaški klub “Kukavica” i Zavod za javno zdravlje Leskovac organizovali su svoju tradicionalnu akciju pod nazivom “Pozdrav proleću – stazama zdravlja u susret Svetskom danu zdravlja.”

Staza zdravlja na Hisaru, koju uređuje PSK ,,Kukavica” idealana je za šetnju i rekreaciju .Kreće se iz parka “Devet Jugovića”, a završava se u Spomen-parku. Sa nje se pruža divan pogled na grad i vrhove okolnih planina.

Aleksandra Nikolić, vd direktora Zavoda za javno zdravlje, kaže da je park „Devet Jugovića“ izabran za početak ove akcije i zbog njegovog istorijskog značaja, jer je na ovom mestu jula meseca 1939. godine bio podignut spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću, koji je uklonjen nakon Drugog svetskog rata.

Namera grada je da u naredne četiri godine, pored rekonstrukcije parka, podigne spomenik kralju Aleksandru. Iz tih razloga očuvanje našeg kulturno-istorijskog nasleđa je jedan od prioriteta grada, ali sa stalnim fokusom na očuvanju zdravlja stanovništva.

Načelnica centra za promociju zdravlja ZZJZ Vanja Ilić kaže da saradnja sa PSK „Kukavica“ traje već dvanaest godina.

 

Jelica Drašković, predsednik PSK „Kukavica“ je rekla da je Staza zdravlja koju će preći duga 3,5 kilometara. Kreće se od parka „Devet Jugovića“ do najvišeg vrha Hisara, zatim se silazi do raskrsnice zvane „Toma Taksa“, ide pored rezervora za vodu, spušta do Svetoilijske crkve, a potom silazi u Spomen-park.

 

Na kraju su svi učesnici dobili učesničke knjižice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare