Konkurs za učeničke stipendije

BEOGRAD

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je raspisalo konkurs za dodelu 24 učeničke stipendije za školsku 2021/2022. godinu za učenike treće i četvrte godine srednjih škola tehničkih, poljoprivredno-prehrambenih i medicinskih usmerenja.

Učenicima se nude mesečne stipendije u iznosu od 20.000 dinara i 25.000 dinara, kao i obezbeđeno radno mesto odmah po završetku školovanja.

Priliku za zvanje vojnog stipendiste imaće budući mašinski tehničari motornih vozila, građevinski tehničari, elektroenergetičari za mreže i postrojenja ili elektrotehničari energetike, elektrotehničari kao i mehatroničari za raketne sisteme.

Stipendije se nude i medicinskim profilima poput zubnih tehničara, stomatoloških sestara ili tehničara i farmaceutskih tehničara.

Sistemu odbrane potrebni su i kvalitetni obućari, bravari-zavarivači, dekorateri zidnih površina ili operateri osnovnih građevinskih radova, zidari-fasaderi, stolari ili operateri za izradu nameštaja, bravari i bravari-zavarivači. Stipendiju i sigurno radno mesto mogli bi da dobiju i budući mesari i poslastičari.

Zainteresovane učenike zaposlenje očekuje  u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli, Zucu, Jakovu i Nikincima.

Stipendisti Ministarstva odbrane imaće obavezu da na svojim radnim mestima provedu najmanje dovostruki period stipendiranja.

Pravo na stipendiju imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, koji imaju državljanstvo Srbije i stalno postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Roditelj ili staratelj učenika, takođe, mora imati prebivalište na teritoriji Srbije. Pored toga, učenici moraju biti psihofizički zdravi i protiv njih se ne sme voditi krivični postupak, niti smeju biti osuđivani.

Rok za prijavljivanje na konkurs i podnošenje potrebnih dokumenata je do 30. septembra.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare