Konkurs za kratku priču, pesmu i video zapis na dijalektu

VLASOTINCE

Opština Vlasotince sprovodi projekt ,,DIJALEK(A)T” koji sufinansira Vlada Srbije preko Ministarstva kulture i informisanja, a tim ovog projekta, u saradnji sa Kulturnim centrom  i Narodnom bibliotekom ,,Desanka Maksimović” iz Vlasotinca, raspisao je konkurse za izborom najbolje kratke priče, pesme i video klipa na prizrensko-timočkom dijalektu.

Na konkurs se mogu prijaviti učenici svih osnovnih škola, od petog do osmog razreda i srednjih škola sa teritorije opštine Vlasotince, sa do sada neobjavljenim kratkim pričama, pesmama ili video klipovima.


” Do 4500 karaktera na prizrensko-timočkom dijalektu treba da sadrži tekst kratke priče, a video zapis treba da bude snimljen u MPEG 4 ili MPEG 2 tehnici u trajanju do pet minuta. Broj radova je neograničen. Radovi se ne vraćaju autorima, već organizator zadržava pravo korišćenja i objavljivanja “, rekao je za JUGpress član Projektnog tima, Marinko Đorđević.

Najuspešniji autori kratke priče, pesme i video klipa biće nagrađeni tablet računarima, dodao je Đorđević.
Prijava treba da sadrži pored teksta kratke priče, pesme i video klipa, ime i prezime takmičara, naziv škole koju takmičar pohađa, uzrast, broj telefona i eimal adresu.

Prijave slati na e-mail: dijalekatvlasotince@gmail.com ili se prijaviti lično u kancelariji projekta ,,Dijalek(a)t” na četvrtom spratu u zgradi opštine Vlasotince, najkasnije do 9. marta 2018.godine.

“Nakon selekcije komisija će pozvati takmičare koji su ušli u uži izbor, da predstave svoje radove na zvaničnoj manifestaciji, a o tačnom datumu održavanja manifestacije kandidati će biti obavešteni naknadno”, objasnio je Marinko Đorđević, član Projektnog tima.
Sve bliže informacije  mogu da se pročitaju na Facebook stranici – Dijalekat Vlasotince, kao i na web stranici, www.vlasotince.org.rs zatim i na www.kc.vlasotince.rs kao i na www.bibliotekavlasotince.org.rs

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare