AD “Montažu” kupila “Metla komerc”

LESKOVAC-BEOGRAD

Na javnom nadmetanju, održanom 18. decembra prošle godine, Akcionarsko društvo „Montaža“ – Leskovac, poznatije kao nekadašnji „Razvitak“, pa „Montaža-Razvitak“, prodato je leskovačkoj firmi „Metla komerc“ d.o.o. za ukupnu sumu od 33,766 miliona dinara.

Nadmetanje je oglasila, a zatim i izvršila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, pod čijom se jurisdikcijom, kao stečajni dužnik, „Montaža“ nalazila duže vreme.
Iako je procenjena vrednost „Montaže“ iznosila 36,594 miliona dinara, „Metla komerc“ je na javnom nadmetanju kupila imovinu nekada poznatog preduzeća za proizvodnju građevinske galanterije i bravarije za nešto manju sumu, dobivši pri tom u vlasništvo dve hale za proizvodnju i montažu, ukupne površine 4.183 metara kvadratnih, upravnu zgradu od hiljadu kvadrata, trafostanicu, magacin i nadstrešnicu farbare, garažu, portirnicu i nešto manje vrednu opremu i inventar koji je pripadao prodatom preduzeću.

Sva imovina „Montaže“ nalazila se u ulici Božidara Veličkovića, u istočnom delu grada.
Ugovorom o kupoprodaji, zaključenim 28. decembra 2017. godine, okončana je višegodišnja agonija ovog nekada uglednog preduzeća, koje je, u procesu tranzicije posle 2000. ostalo bez posla i angažmana, pa ubrzo otišlo u višegodišnji stečaj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare