“Komunalac” nabavio novi traktor

 

LESKOVAC

JKP „Komunalac“ nabavio je novi traktor, marke ITO 454, vrednosti milion i 870 hiljada dinara koji je danas i javno promovisan.

Deo sredstava za kupovinu ovog vozila obezbedio je „Komunalac“, a deo je iz Fonda za zaštitu životne sredine po osnovu projektog finansiranja.

Traktor će se najviše koristiti u gradskom zelenilu za odvoz komunalnog otpada, kao i za košenje zelenih površina. Zbog savremenih tehničkih karakteristika koristiće se i na poslovima zimskog održavanja pešačkih staza i letnjeg održavanja bankina pored lokalnih puteva.

U prethodnih godinu dana JKP“Komunalkac“ imao je i druge investicije, rekao je direktor Vladimir Sinadinović

“Na inicijativu i uz pomoć gradonačelnika nabavili smo dve nove auto čistilice marke Dulevo, u vrednosti od 22 miliona i 17 miliona dinara. Uložili smo i preko milion dinara soptstvenih sredstava u nabavku nove i rekostrukciju postojeće mehanizacije, odnosno opreme za rad radne jedinice zelenilo. Sve ove investicije znatno su olakšale rad preduzeća  i vizuelni efekti na terenu lako su uočljivi, rekao je Sinadinović.

Novo vozilo JKP „Komunalac“ nakon sprovedenog trendera nabavio je od firme „Jugometal“ iz Svilajnca.

Ovaj projekat finansiran je delom iz sredstava Fonda za zaštitu životne sredine.

Početkom septembra raspisan je konkurs na kome su sva pravna lica mogla da konkurišu sa projektima iz oblasti zaštite životne sredine. Od prispelih predloga za projekte komisija je izabrala 12 projekata, koji će se finansirati ili sufinansirati iz Fonda. Među tih 12 projekata je i nabavka ovog traktora.

“Značaj kupovine jedne ovakve mašine za grad je veliki,  a samim tim i ideja našeg gradonačelnika da se svake godine obnavlja mehanizacija komunalnih preduzeća koja je i te kako dotrajala, se ostvaruje. Nadamo se da će takav trend biti i u sledećim godinama, rekala je načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić, i zahvalila se svim radnicima „Komunalca“ koji se brinu o tome da naš grad bude čišći i uređeniji. Mašina je posebno značajna pre svega za uređenje nekih nepristupačnijih terena, a od velikog značaja će biti i u našim nedeljnim akcijama koje se realizuju već pune tri godine”, rekla je Bobana Stošić.

Na konkurs koji je raspisao i sproveo Fond za zaštitu životne sredine, i koji se odnosio isključivo na pravna lica, u oblasti zaštite životne sredine, prispelo je 13 konkursnih projekata, od kojih je komisija izabrala 12, koji će se finansirati ili sufinansirati iz Fonda za zaštitu životne sredine.

Prijave su stigle za tri grupe projekata, jedna je ekološka edukacija, organizovanje različitih kvizova, tribina, radinica, druga grupa se odnosila na ozelenjavanje i isrcrtavanje eko murala i treća grupa su bili izvođački projekti – postavljanje mobilijara, uređenje entergijera i td. Ukupni budžet za projekte u oblasti zaštite životne sredine bio je 3,5 miliona dinara, rekla je načelnica Bobana Stošić. Ove godine organizvoan je prvi put konkurs za projekte u oblasti zaštitne životne sredine, a naredni se očekuje već februara 2017.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare