KOMPLETI DRESOVA ZA 36 KLUBOVA

 

LESKOVAC

Sportsku opremu, komlete dresova, dobilo je  danas 36 fudbalskih klubova okružne i međugradske lige. Svakom klubu grad je uručio po 16 komleta opreme.”Kako bismo podstakli razvoj sporta u našem gradu i sportskim klubovima stvorili što bolje uslove za rad, i ove godine izdvojili smo značajna sredstva za pomoć sportskim organizacijama, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović .

“Danas je uplaćeno 8,9 miliona dinara na osnovu projekta finansiranja sportskih klubova. Ovo je druga faza isplate sredstava jer smo u martu tekuće godine uplatili 8,3 miliona dinara. U maju ćemo isplatiti još šest miliona, čime ćemo izmiriti sve obaveze po toj osnovi. Očigledno je da iznos sredstava iz godine u godinu povećavamo i trudimo se da kroz druge vidove pomoći doprinesemo boljem funkcionisanju i finanisirnju sporta. Lokalna samouprava je preko gradske uprave za društvene delatnosti izdvojila 2 miliona dinara za javnu nabavku sportske opreme, koja će poboljšati uslove i rad sportskih organizacija u našem gradu.

Pored fudbalskih klubova iz okružne i međugradske lige, opremu je dobio i klub „Moravac Orion“ koji se takmiči u srpskoj ligi.

Aktivnosti podele sportske opreme će biti nastavljene, pa će uskoro 16 fudbalskih klubova gradske lige dobiti dresove, dok će takozvani goranski sportovi dobiti trenerice i lopte. Cvetanović je rekao da gradska vlast sport nikada neće ostaviti po stranu i najvio završetak hale Doma partizana za narednu godinu, kao i nastavak izgradnje terena za male sportove.

Jovan Stanković, član izvršnog odbora Gradskog fudbalskog saveza, se u ime fudbalskog kluba „Moravac Orion“, ali i u ime svih ostalih klubova koji su dobili opremu, zahvalio gradu i grdonačelniku, jer se, kako je rekao, poslednjih godina sredstva ravnopravno raspoređuju svim klubovima, kako oprema tako i novac, i izrazio nadu da će grad i dalje pomagati sport.

Leskovac oprema 1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare