Kompanija “Nevena kolor”: Sedište u Bečeju, pogoni u Leskovcu

LESKOVAC
Kompanija „Nevena kolor“ sedište ponovo vraća u Leskovac i priprema se za otvaranje novih proizvodnih pogona. To, ali i obeležavanje 15-ogodinjice rada, bili su povodi da je danas poseti  gradonačelnik Goran Cvetanović.

 ‘’Nevena kolor’’ svakako se može smatrati dobrim primerom privatizacije, a danas važi za ozbiljnu, izvozno orjentisanu  kompaniju, koja tek planira da širi i modernizuje proizvodnju. Pogoni su u Leskovcu, a sedište firme u Bečeju, ali će se to uskoro promeniti, jer vlasnici planiraju da firmu ‘’vrate’’ gradu kome i pripada:

–          U jednom trenutku je ‘’Nevena kolor’’ imala problema sa Poreskom upravom, pa su sedište preselili u Vojvodinu, ali danas smo tu da ubedimo rukovodstvo da promeni odluku. ‘’Mladost’’ je, prema nekim pokazateljima, najbolja kompanija u Leskovcu, a vlasnik Miomir Nikolić, iako Nišlija, odlučio je da firma bude registrovana ovde. Isti je slučaj i sa ‘’Yumisom’’, pa verujem da je logično i da kompanija, nastala u Leskovcu, treba da deluje upravo iz rodnog grada. Borimo se za svako preduzeće, ali i za svakog pojedinca, rekao je gradonačelnik.

Zahvaljujući se na poseti, rodjendanskoj čestitki i pokazanoj dobroj volji, jedan od vlasnika, Zlatko Kadić, obećao je da će proces promene sedišta, biti pokrenut već sutra:

–          Drago mi je da imamo podršku grada i rukovodstva, da „Nevenu“ vratimo Leskovcu, gde i pripada. Pripremamo novu proizvodnju po svetskim standardima, nadamo se da će sve ići svojim tokom i da ćemo je otvoriti naredne godine. Poslednjih 15 godina mnogo toga smo uradili u fabrici i nastavićemo da investiramo.

 Suvlasnik Sladjan Stanimirović, dodao je da je inicijativa za prevazilaženje nesporazuma došla od gradonačelnika, koji je saznao šta se desilo u odnosima sa Poreskom upravom i da žali što se rukovodstvo nije ranije obratilo lokalnoj samoupravi, jer bi problem verovatno bio rešen odmah, pa do izmeštanja sedišta ne bi ni došlo.

‘’Nevena kolor’’ zapošljava 1o8 radnika, a leti, kada je produktivnost veća, angažuje još 5o-ak lica. Proizvode uglavnom izvozi u Makedoniju, Bosnu iHercegovinu i Madjarsku. Redovno isplaćuje zarade i ostale naknade, a po učešćima u brojnim akcijama, spada u red društveno najodgovornijih kompanija u Leskovcu.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare