Komasacija zemljišta u okolini Leskovca

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je danas da je lokalna samouprava, pre nedelju dana, potpisala četiri ugovora koja se odnose na komasaciju zemljišta u katastarskim opštinama Vinarce, Gornje i Donje Stopanje, Podrimce i Milanovo.

“Ovim ugovorima predvidjeni su: izgradnja i sanacija poljskih puteva u ukupnoj dužini od 77 kilometara, ukupna vrednost radova je 25,8 miliona dinara, od čega 70 odsto sredstava obezbedjuje Ministarstvo, a 30 odsto grad. Zatim, izgradnja i sanacija kanalske mreže za odvodnjavanje, koja je od velikog značaja za sprečavanje plavljenja zemljišta i imovine na ovoj teritoriji, ukupna dužina kanala koji će se sanirati je 7,8 kilometara, a vrednost radova je skoro 5 miliona dinara. Geodetski – tehnički radovi u komasaciji i sprovodjenje stručnog nadzora na području Gornjeg i Donjeg Stopanja, radovi će biti izvedeni na površini od 563,16 hektara, u šta će biti uloženo 5,4 miliona dinara. U krčenje starih zasada Leskovac i Ministarstvo poljoprivrede ove godine će uložiti 11,5 miliona dinara, a krčenje će biti realizovano na području Donjeg Stopanja i Vinarca, na ukupnoj površini od 53,4 hektara”, objasnio je Goran Cvetanović.

Ukupna vrednost svih navedenih projekata, kako navodi gradonačelnik, je 47,5 miliona dinara. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede finansira radove sa 70 odsto sredstava odnosno 33,3 miliona dinara, dok ostatak od 14, 2 miliona dinara obezbedjuje lokalna samouprava.

Gradonačelnik Goran Cvetanović najavio je i potpisivanje ugovora sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, a koji se odnosi na uredjenje poljskih puteva na području Leskovca. Ugovorom je predvidjena revitalizacija puteva u dužini od 62 kilometara i u ove radove biće uloženo oko 20 miliona dinara, od čega bi Ministarstvo obezbedilo 60 odsto sredstava.

“Svake godine posvećujemo pažnju komasacionom procesu i uredjenju poljskih puteva, a sve u cilju da zemljište koje nije u upotrebi dovedemo u funkcionalno stanje, a poljoprivrednicima omogućimo dobre uslove za razvoj proizvodnje”, kaže Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare