Rekonstrukcija “Jugekspresa” u Leskovcu radi ustupanja investitoru

LESKOVAC

Na konkursu Ministarstva privrede, Leskovac je dobio novčana sredstva za izradu projektno – tehničke dokumentacije koja se odnosi na rekonstrukciju i sanaciju nekadašnjeg “Jugekspresa”.

Ministarstvo privrede je odobrilo sredstva u iznosu od 1,3 miliona dinara odnosno 70 odsto od ukupne vrednosti projekta, dok će učešće lokalne samouprave iznositi 573.000 dinara ili preostalih 30 odsto, saopštio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

“Podsetiću vas da smo prvi grad u Srbiji koji je otkupio objekte nekadašnjih ruiniranih preduzeća u cilju privlačenja novih investitora. Grad je otkupio objekte i zemljište preduzeća “Jugekspres putnički saobraćaj” u stečaju i “Jugeskpres teretni saobraćaj” u stečaju. Deo ovog zemljišta ustupljen je kompaniji “Jura” u cilju širenja kapaciteta. U toku 2016. godine na delu ovog kompleksa izgradjena je nova fabrika ove južnokorejske kompanije”.

Kako kaže Goran Cvetanović, objekti čija je rekonstrukcija planirana nalaze se u radnoj zoni 2 “Nevena” i predstavljaju gradjevinsko zemljište, dok ostatak kompleksa čine ruinirani objekti, čijom bi se adaptacijom i rekonstrukcijom stvorili uslovi za privlačenje potencijalnih investitora. Pozitivan je da će to, takodje, doprineti i stvaranju povoljne poslovne klime i kreiranju novih radnih mesta.

“Da je ovo dobar model, pokazujemo i kroz primer prostora nekadašnje “Sintetike”. U prošloj godini sproveli smo tri tenderska postupka, ukupne vrednosti 120 miliona dinara za radove na rekonstrukciji zgrade ovog preduzeća. Pred kraj 2016. godine uveli smo izvodjača radova na prvoj fazi. Završen je veći deo radova, oko 80 odsto, tako da smo od potpuno ruiniranog objekta napravili prelepu fabriku koja će biti ustupljena kompaniji “Džinsi”, rekao je Cvetanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare