Kolike će biti zarade u obrazovanju, nauci i kulturi

BEOGRAD

 

Vlada Srbije je zaključkom utvrdila da će se plate zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju i učeničkom snandardu, koje se finansiraju iz budžeta, obračunavati i isplaćivati po osnovici koja, počev od plate za decembar 2016, iznosi neto 2.610,73 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima za socijalno osiguranje. Ista osnovica važiće i za plate zaposlenih u predškolskom obrazovanju.

Plate zaposlenih u visokom i višem obrazovanju i studentskom standardu koje se finansiraju iz budžeta obračunavaće se i isplaćivati  po osnovici koja iznosi neto 2.488,05 dinara, sa pripadajućim porezima i doprinosima za socijalno osiguranje, dok će u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti ta osnovica iznositi 2.561,23 dinara u neto iznosu.

Plate zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti  – istraživačima (osim istraživača koji imaju radni odnos zasnovan na fakultetu) i pomoćnom osoblju koje se finansira iz budžeta, povećaće se za 5 posto, počev od plate za decembar 2016. godine.

Plate zaposlenih u ustanovama kulture čiji je osnivač Republika i lokalna vlast obračunavaće se i isplaćivati po osnovici koja, počev od plate za decembar 2016, iznosi neto 2.512,45 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima.

O spovođenju ovog zaključka Vlade Srbije, donetog 23. decembra, staraće se nadležna ministarstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare