KOLIKA JE BILA PLATA DIREKTORA BOLNICE?

LESKOVAC

Suštinski, ovonedeljno ključno pitanje u Leskovcu nije kolika je stvarno bila  plata direktora ovdašnje Opšte bolnice dr Nebojše Dimitrijevića u 2014. godini,  koju je analizirao državni revizor kao nezavisna institucija, a izveštaj čitali i analizirali ljudi iz Socijaldemokratske stranke i to saopštili javnosti, već koliko daleko su spremni da idu oni koji troše naše pare i na svoje plate u nastojanju da nas ubede da verujemo njima, a ne sopstvenim očima, piše Nova Naša reč  u opširnom izveštaju sa konferencije za novinare koju je održao direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Leskovački nedeljnik u ovom broju piše o projektu podrške razvoja mikro biznisa u Srbiji, u okviru koga će 30-tak novih preduzeća u Leskovcu dobiti po 2.400 evra u opremi, kao i o edukaciji nezaposlenih mladih za pokretanje biznisa, u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji.

U izveštaju sa poslednje sednice Gradkog veća Nova Naša reč piše o inicijativi za formiranje gradske opštine Vučje, prolećnoj setvi, koja će prema proceni stručnjaka biti skuplja za 10 posto, rodu kukuruza, koji je ove godine podbacio, povća i voća, kao i komasaciji u Priboju.

Na bulevaru Oslobođenja postavljene led svetiljke, a na uređenju ove glavne leskovačke ulice grad potrošio oko 30 miliona dinara, kaže gradonačelnik Leskovca, a prenosi Nova Naša reč. O tome kako radi ZOO služba pri leskovačkom “Komunalcu” i kako je moglo da se dogodi da se pas sa čipom iz Niša neđe u Leskovcu, piše Nova Naša reč, i postavlja pitanje da li to potvrđuje nezvanične priče da se iz okolnih opština i gradova organizovano dovoze lutalice u naš grad.

Proteklu nedelju obeležile su brojne stranačke aktivnosti – Nova stranka traži da se ipita uloga Siniše Malog u privatizaciji “Zdravlja”, SDS se osvrće na izveštaj državnog revizora u vezi poslovanja Opšte bolnice u Leskovcu u 2014. godini i podržava štrajk prosvetnih radnika, a SNP izražava sumnju u podatke NSZ-a o padu broja nezaposlenih.

Leskovačka škola stipa obeležila je jubilej, 20 godina rada, o čemu opširnije piše Nova Naša reč, kao i o broju osvojenih nagrada na međunarodnim festivalima i drugim uspesima mladih leskovačkih strip crtača u protekle dve decenije. Prva nagrada na 53. Oktobarskom likovnom salonu pripala je Ivanu Milenkoviću, dok je na šestom konkursu za kratku priču „Vukašin Conić“ za najbolju proglašena priča Slobodana Kalinića.

Ovaj broj leskovačkog nedeljnika, pored redovnih rubrika, feljtona, priča iz starog Leskovca i sportske strane, piše o mladom talentovanom Leskovčaninu, operskom pevaču Nikoli Mikiću, o tome kako se odlučio za karijeru solo pevača, kako se školovao i o njegovim planovima za budućnost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare