Blokada zbog lažne vesti

KOSOVSKA MITROVICA

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti potvrdio je za portal Kossev da su postavljene blokade na putu u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru.

“Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vest da će specijalne jedinice blokirati opštinu, što apsolutno nije tačno, niti postoji takva namera“, rekao je Kossevu Hoti, koji je pozvao građane da ostanu mirni.

Što se tiče sirena za uzbunu, koje se već duže od sat vremena neprestano čuju u severnom delu Kosovske Mitrovice, iz sedišta Kfora rekli su Kossevu da prate situaciju i da trenutno prikupljaju informacije.

U centru severnog dela Kosovske Mitrovice okupljaju se građani koji su nezadovoljni odlukom Vlade Kosova o preregistraciji vozila na kosovske tablice i o nepriznavanju ličnih dokumenata koje je izdala Republika Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da Srbija nikada nije bila u težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je danas.

On je pozvao Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir i poručio da će, ako to ne budui hteli da urade, Srbija pobediti. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare