Koalicija za slobodu medija: Opasno targetiranje na Televiziji Pink

BEOGRAD-NOVI SAD-KRAGUJEVAC
 

Koalicija za slobodu medija izražava veliku zabrinutost zbog emitovanja pogromaškog pamfleta “Meta porodica” na Televiziji Pink, i poziva nadležne organe i tela da zaštite etiketirane novinare, političare i javne ličnosti, ali i javnost od opasnih manipulacija i laži kojima obiluje sporni televizijski prilog.

Televizija Pink je u nedelju uveče u svojoj centralnoj informativnoj emisiji “Nacionalni dnevnik” emitovala dvadesetominutni kvazi-dokumentarni film “Meta porodica”, u kom se mnoge javne ličnosti, a među njima mnogi nezavisni novinari, optužuju da u saradnji sa kriminalcima i stranim obaveštajnim službama organizuju likvidaciju Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Sugerisanjem da ugrožavaju bezbednost i prizivaju atentat na članove porodice Vučić, ponovo se crta meta na čelo profesionalnim novinarima, a posebno najviše označenim u toj svojevrsnoj “tv-poternici” emitovanoj na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću – Stevanu Dojčinoviću, Branku Čečenu, Slobodanu Georgievu i Zoranu Kesiću.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Republičko javno tužilaštvo da se oglase povodom tvrdnji da novinari ugrožavaju najviše predstavnike Republike Srbije. Bez jasne reakcije ovih institucija samo bi se nastavljala kampanja protiv profesionalnih novinara i institucije bi na ovaj način učestvovale u tim napadima.

Koalicija za slobodu medija pruža podršku kolegama i poziva građane i građanke, kao i druge organizacije i institucije da osude bestijalan i opasan napad na naše kolege i druge javne ličnosti.

 Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija “Lokal Pres” i Slavko Ćuruvija Fondacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare