Koalicija Albanaca doline ipak izlazi na ponovljene izbore

BUJANOVAC

Prvi na listi Koalicija Albanaca doline Šaip Kamberi rekao je večeras Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da će ta lista ipak učestvovati na , po drugi put, ponovljnim izborima na jednom biračkom mestu u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu.

Kamberi je rekao da je odluka o tome doneta na sastanku stranačkih organa Partije za demokratsko delovanje (PDD) i koalicionih partnera iz Demokratske partije i Pokreta za demokratski progres.

Kamberi je na fejsbuku napisao da “Trnovac ne priznaje predaju” i da “Dolina nije podložna SPS-u Dačića i njegovih partnera”.

“Treći put pobediće volja Albanaca . Učešće na nametnutim izborima je odluka sa sastanka struktura PDD i zaključak sa sastanka sa partnerima Koalicije Albanaca.
Nastavljamo borbu za dostojanstveno parlamentarno predstavljanje. Cilj koji ćemo ostvariti i pored institucionalnog protivljenja”, napisao je Kamberi.

Ponovljni izbori u Velikom Trnovcu biće održani u petak, 27.maja.

Na već ponovljenim izborima na ovom jednom biračkom mestu Kolacija Albanaca doline je osvojila jedan poslanički mandat i on je trebao da pripadne Šaipu Kamberiju.

Žalbu ne nepravilnosti na ovom biračkom mestu podneo je SPS a odbacila je Opštinska izborna komisija u Bujanovcu.

SPS se žalio RIK-u koji je tu žalbu prihvatio a Upravni sud je odbio žalbu Koalicije Albanaca doline na odluku RIK-a.

RIK je zatim zakazao nove izbore.

Posle odluke Upravnog suda Kamberi je JUGpressu rekao da je on za bojkot ponovljenih izbora ali da će odluku doneti stranački organi PDD .

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare