Ljubitelji džipova išli u kavalu i Tasos kao “Open Balkan” a pričali i o saradnji medija

LESKOVAC-LEBANE-TRGOVIŠTE-BELA PALANKA-MALI ZVORNIK

Klub „4X4 Justinijana Prima“ u saradnji sa Privrednom komorom Srbije za Jablanički i Pčinjski okrug organizovao je odlazak za Kavalu i Tasos pod nazivom „Open Balkan“. U posetu ovom regionu Grčke u desetak vozila članova kluba „4X4“ krenulo je 26 privrednika sa juga Srbije, te predsednici opština Bela Palanka, Trgovište, Mali Zvornik, Lebane, kao i gradonačelnik Leskovca. Delegacija je tako nastavila širenje saradnje sa zemljama Balkana, kako kulturnih i ekonomskih, tako i prijateljskih veza . Delegaciju na čelu sa direktorom PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga i predsednikom kluba Goranom Jovićem primio je Predsednik institucije Dimofelije u čijoj je nadležnosti turizam, sport, kultura, nepokretna imovina, razvoj grada i razvoj banja Panajotis Agelidis, kao i direktor Srbije Aleksandros Vretos, veliki prijatelj Srbije i organizator mnogih humanitarnih akcija u vreme NATO bombardovanja SRJ, te Korina Ganiti, zadužena za turizam regije.

Razgovaralo se o nastavku saradnje sa Kavalom sa RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga, koja traje već 14 godina. Ostvareno je mnogo poslovnih kontakata do sada, a RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa privrednom komorom Kavale 2008. svake godine imaju besplatan štand za izlagače iz Srbije na međunarodnom sajmu „Expo Kavala“.

Između ostalog predloženo je da ekipa novinara i vlasnika elektronskih medija iz Kavale poseti jug Srbije i na taj način još više približi Srbiju Grčkoj, a posebno ovom regionu, a predloženo je i da naši mediji posete ovaj kraj u organizaciji PKS RPK Leskovac. Delegaciju je primio i Predsednik privredne komore Kavale Markos Dempas, a sastanku je prisustvavo i Lefteris Kukutinis, savetnik za preduzetništvo i vlasnik desetak firmi. Pokrenuta je inicijativa za održavanje jednog skupa u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, gde bi se okupili svi bivših grčkih studenta koji su studirali u Srbiji, a koji su sada privrednici, političari i ljudi iz javnog života, kako bi i na taj način obnovili stare veze i ojačali ekonomsku saradnju. Kavala ima dva aerodroma, dve luke i preko 100.000 stanovnika i jedan od najvećih gradova Grčke, a za Srbiju može biti zanimljiva velika kuka za kontejnerski transport robe, jer je infrastrukturalno dobro povezana sa Solunom, Bugarskom i Turskom.

Delegaciju je primila i konzul Jasmina Milačić sa saradnicima u Generalnom konzulatu u Solunu i ponudila pomoć u saradnji sa grčkim privrednicima.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Cax
Cax
1 godina pre

Tesko da ce ova u sredini da se ovajdi od ovihboldtajmera. Treba neki momak da odradi posao. Od Meska i ekipe nema vajde.