KO PRODAJE “INTERLEMIND”?

LESKOVAC

 

(www.novanasarec.org.rs)

Privredni sud u Leskovcu  odlučuje o uvodjenju stečajnog postupka u AD „Interlemind“ iako se  OTP banke, koja je najveći poverilac   sa 81 milion dinara,protivila tome, rekli su radnici nekada veoma uspešne fabrike koji su se danas okupili ispred zgrade Privrednog suda .

 

Predsednik Samostalnog sindikata u Interlemindu  Saša Milenković smatra da je to spas za sve ljude koji 36 meseci ne primaju plate, nemaju zdravstveno osiguranje i na ivici su bede.

 

P6020362

Radnici „Interleminda“ i manjinski akcionari protestvovali su ispred Privrednog suda, kako su rekli, protiv „namere lokalne samouprave da pogon proda „Džinsiju“.

Kako su do ovakvih informacija došli, Saša Milenković nije želeo da otkrije, ali je naglasio da su „one pouzdane“.

Gradonačelnik Leskovca  je, prema ovim informacijama, ponudio da mašine iz „Interleminda“ budu prebačene u „Radan“ Pečenjevce .

Istovremeno, za kupovinu ovog pogona zainteresovan je investitor iz Nemačke, koji se bavi istom vrstom delatnosti.

“Predstavnici Nemaca došlu su kod mene 2. maja, ja sam ih usmerio na kabinet Aleksandra Vučića, gde su 8. maja održali sastanak, a 9. su došli u „Interlemind“ i pogledali mašine. Tamo je, inače, nakon odlaska radnika, došlo do opšte pljačke. Sve kancelarije su obijene, uređaji su nestali. Sudski izvršitelj Predrag Kostić zabranio je ulazak radnicima u fabriku”, kaže Milenković.

Investitor iz Nemačke je zainteresovan da nastavi proizvodnju kojom se „Interlemind“ ranije bavio i da je proširi. Ljudi su obučeni za rad, tako da bi odmah mogla da se pokrene proizvodnja.

Hale, koje su procenjene na oko 6 miliona evra, trebalo bi da se daju „Džinsiju“ za 850 hiljada evra, reč je o „papirološkom plaćanju“. Kaže Milenković.

“Obećanja koja su dali u predizbornoj kampanji državni sekretar u Ministrstvu privrede Dragan Stevanović i i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  prilikom obilaska ove fabrike da će pomoći I fabric I radnicima ,  nisu ispunjena, i smatramo ih samo „prezibornom farsom“, rekao je  Milenković.

On je postavio I pitanje koliko se stvarno bori za razvoj grada , na čelu je Saveta za razvoj grada , direktor OTP banke a koliko iskljućivo za interes firme u kojoj radi.

Nekadašnji radnik Interleminda  Svetislav Jelenković kaže  da je pre pet godina stiglo 35 mašina iz Italije, koje su montirali Italijani i Nemci.

Vrednost mašina bila je preko milin dinara.

 

P6020368

Te mašine su ostale tamo gde su ugrađene, i njihovo stavljanje u funkciju bi koštalo oko 100 hiljada evra, rekao je Jelenković I dodao da  hala nema upotrebnu dozvolu, niti dozvolu za rad ali da je ipak, u vreme dok je gazda bio Burgarin, radila.

Radnici “Interleminda” su pisali pre nekoliko dana I premijeru Srbije Aleksandru Vučiću a povodom najnovijih dešavanja oko “Interleminda”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare