ZA NOVA ZAPOŠLJAVANJA 3,2 MILIONA DINARA

KURŠUMLIJA

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić rekao je danas  da je  iz opštinskog budžeta za ovu godinu izdvojeno 12 miliona dinara I da će deo tih sredstava biti usmeren za sufinasiranje projekata samozapošljavanja, programa zapošljavnja na naovootvorenim radnim mestima, javni radovi i stručna praksa.

“Stvaranjem pozitivne klime za investiranje u proizvodnju, i upošljavanje pre svega mladih ljudi, smanjenje nezposlenosti, kao i podrška otvaranju novih radnih mesta, jedan je od najvažnijih zadataka za razvoj kuršumlijske privrede, “ rekao je  Vidić.

“Prevazilaženje teške ekonomske situacije sa kojom se susreću mnoge opštine na jugu Srbije, ovim  stimulatim merama želimo da našim sugrađanima omogućimo bolje uslove za život, preduzetnicima stvorimo bolje uslove za poslovanje, a ujedno i pomognemo našim građanima da realizuju i pokrenu sopstvene ideje i biznise”, dodao je on na skupu povodom potpisivanja ugovora sa  Nacionalnom službom za zapošljavanje o podršci merama zapošljavanja.

Rukovodilac grupe za razvoj preduzetništva i programa zapošljavanja – filijala  NSZ u Prokuplju Slavoljub Stojković rekao je da opština Kuršumlija, iako spada u grupu nerazvijenih opština u Srbiji, poslednjih godina aktivno radi na smanjenju nezaposlenosti.

Kao dobar primer  aktivnog smanjanja nezaposlenosti u kuršumlijskoj opštini je i priznanje Nacionalne službe za zapošljavnje ovoj opštini  za najveći dopinos u zapošljavanju u protekloj godini, dodao je Stojković.

Danas potpisanim sporazumom predviđeno je  3,2 milona dinara  kojim će biti podržano zapošljavanje  20 osoba sa evidencije NSZ,

Učešće opšine  Kuršumlija  je  1,6 miliona dinara  a Nacionalna služba ćr  ovaj program podržati  istim iznosom.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare