Ko odlučuje o projektima za socijalu i kulturu

LESKOVAC

Na 25. sednici Gradskog veća usvojena su rešenja o obrazovanju komisija za izbor projekata organizacija i udruženja  po konkursu iz oblasti socijalne zaštite i kulture u 2017. godini, kao i Pravilnik o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta grada Leskovca.

Za predsednika komisije u oblasti socijalne zaštite izabran je Dejan Cakić, član Gradskog veća, dok će članovi komisije biti: Aleksandra Nikolić (v. d. direktora ZZJZ Leskovac), Miona Lazić (Centar za socijalni rad), Aleksandra Miljković (Gradska uprava za društvene delatnosti) i Biljana Marinković (Gradska uprava za društvene delatnosti).

Komisiju za izbor projekata  po konkursu u oblasti kulture, kako je odlučilo Gradsko veće, činiće: Đorđe Petrović (dipl. likovni grafičar), Gordana Đorđević (direktorka Narodne biblioteke „Radoje Domanović“, Mira Ninošević (v. d. direktora Narodnog muzeja), Marija Jovanović (pomoćnica gradonačelnika) i Ana Jovanović (pomoćnica gradonačelnika).

Konkursi za odobravanje projekata u oblasti socijalne zaštite i kulture raspisani  su 20. januara i biće otvoreni do 20. februara.

Što se Pravilnika tiče, njegova izmena je bila neophodna radi usaglašavanja sa Uredbom o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata koji će se finansirati bilo iz budžeta Republike, autonomne pokrajine, ili lokalne samouprave,  koju je decembra 2016. godine donela Vlada Republike Srbije, objasnila je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić. Najveće izmene vezane su za preciznije definisanje kriterijuma za izbor projekata, način izbora, a neke novine vezane su i za rokove. Naime, po starom pravilniku bilo je dozvoljeno 15 dana od dana raspisivanja konkursa za apliciranje, dok je sada precizirano da taj rok ne može biti kraći od 30 dana. Povećan je i rok za izbor projekata od 30 na 60 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare