Ko će nas predstavljati

LESKOVAC

 

Najnoviji broj Nove Naše reči piše o tome kako će izgledati buduća leskovačka Skupština, nakon lokalnih izbora održanih 24. aprila. U Skupštinu ulazi osam listi stranaka i koalicija, a Nova Naša reč donosi imena onih koji će, bar na prvom zasedanju, sesti u skupštinske klupe, što će se kasnije svakako menjati  podelom direktorskih i drugih funkcija. Nova Naša reč donosi i preliminarne rezultate za republički parlament.

Za najnoviji broj Nove Naše reči govori politički analitičar i predsednik Aktivne Srbije Dušan Janjić, koji komentariše to što su poslanici Jedinstvene srpske liste pomogli Hašimu Tačiju da bude izabran za predsednika Kosova, govori o tome da li srpske sredine  na Kosovu, ali sve više i u Srbiji, kontrolišu kriminalne strukture sa severa Kosova i o drugim temama vezanim za položaj Srba na Kosovu.

Na području Jablaničkog okruga počeli su javni radovi, piše Nova Naša reč. Angažovano je 99 nezaposlenih i 78 osoba sa invaliditetom u trajanju od tri do četiri meseca. Za to vreme oni dobijaju iznos od 18.000 dinara na mesečnom nivou, sa uplaćenim doprinosima, i putne troškove. U toku je realizacija još tri programa predviđenih planom Nacionalne službe za zapošljavanje za 2016. godinu, piše Nova Naša reč, i konstatuje da je interesovanje za sve tri mere daleko veće od finansijskih mogućnosti leskovačke filijale.

Nova Naša reč piše o tome šta je rečeno na okruglom stolu koji su organizovali Narodni parlament i Građanske inicijative, u cilju približavanja nezavisnih institucija građanima. Iako se broj pritužbi građana na rad državnih institucija iz godine u godinu smanjuje, to ne znači da ove institucije bolje rade i da se prava građana više poštuju, zaključili su gosti okruglog stola.

O medaljama koje su učenici Visoke poslovne škole strukovnih studija osvojili na takmičenju u Rumuniji, o tome šta su rekli učesnici okruglog stola o rodnoj ravnopravnosti, koji su organizovali Centrar 8 iz Beograda i Odbor za rodnu ravnopravnost grada Leskovca, o održavanju Drum Dum festa i takmičarskom konkursu koji je raspisan, kao i o još jednoj nagradi koju je Nebojša Ilić Ilke iz Vlasotinca dobio u Velikoj Plani, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ o autoru knjige, prof. Dr. Žarku Spasiću, piše njegov kolega i saradnik prof. dr. Časlav Mitrović.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare