Jankovic :Nije moje da znam ko je bio ispod fantomki

VRANJE

 

Zaštitnik gradjana Saša Janković rekao je danas u Vranju da slučaj koji poslednjih dana zaokuplja pažnju javnosti, rušenje objekata u Savamali , jasno pokazuje kakav je stepen prava gradjana u Srbiji.

 

“ Da u glavnom gradu , u centru grada,  dođe 30 ljudi s fantomkama, crnim džipovima bez tablica, tri bagera, da poruše deo grada, da građane odvedu u šupu, da oduzmu dva pištolja i jednu pušku,  legalno registrovane. Da  uzmu mobilne telefone, da muzičara izvade iz auta i da čovek kaže „ja sam mislio da će da mi ukradu auto, vozite auto, evo vam ključevi“, ne, ne, ne sedi dole i ćuti”, objasnio je on sled dogadja u Savamali.

“ Dakle, da se tako nešto desi, da građani zovu policiju. Da  policija kaže “obratite se komunalnoj policiji” , pa da ja odem u kontrolu, pa da pitam zašto ste rekli da se obrate komunalnoj policiji, a da operaterka kaže „rekao mi šef“. Pitamo šefa “što ste rekli to”, a on kaće “zato što nije rekla da se radi o takvom odnosu prema građanima, nego prema rušenju” . Dajte nam snimak, nema snimka, kako nema snimka, naredio poverenik da ne snimamo”, objašnjava dalje Janković I dodaje da se ovde radi I o “komunikaciji između dva državna službenika”.

“ Pa se onda ipak ispostavi da ima snimak, a nema naredbe od poverenika, pa se ipak ispostavi da je državna službenica policajka rekla svom šefu šta građani kažu”, rekao je Janković.

On je dodao da, kada on priča svojim kolegama iz evropskih zemalja da njega ministri ponekad slažu u objašnjenjima oni bi rekli “čekaj ,  kako misliš slažu? Lepo, napišu jedno, a u stvari je nešto sasvim drugo. E, zbog toga ja ne mogu da kažem da građani Srbije imaju taj elementarni okvir koji zaslužuju kao građani”, dodao je Janković.

Na pitanje  novinara JUGpressa da  li maskirana grupa,  koja je rušila po Savamali,  ima veze sa severom Kosova , Janković je rekao da njegov posao nije da utvrdjuje ko je bio ispod fantomki.

“To je posao policije. Moj posao je da utvrdim zašto policija nije reagovala na pozive gradjana”, rekao je Janković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare