KO ĆE KUPITI POREČJE ?

VUČJE

 

Da li će „Porečje“ pripasti Miškovićevoj „Delti“, ili leskovačkim proizvođačima i hladnjačarima „Fungo jugu“ i „Jug promu“, ili pak nekoj od zainteresovanih komapnija iz Srbije, ali i Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Rusije ili Bugarske, znaće se nakon sprovođenja tendera, za koji je javni poziv Agencija za privatizaciju raspisala  krajem maja.

Početna cena za poljoprivredni kombinat „Porečje“ je 7,84 miliona evra.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da za kupovinu ovog kombinata, koji predstavlja veliki potencijal Vučja, ima vrlo ozbiljih kandidata. Osim domaćih, „Fungo juga“ i „Jugproma“, koji su sada zakupci kombinata sa robom vrednosti od oko milion evra, zainteresovana je i „Delta“, kao i biznismen Pavlović iz Čikaga.

-Moje mišljenje je da je cena od skoro 8 miliona evra ekstremno visoka. U najbolje vreme, kada je farbika funkcionisala, cena je bila 4 miliona evra. Nisam finansijski ekspert da bi to procenjivao, ali je takva cena određena verovatno zbog toga što je zainteresovanost za tu fabriku velika, rekao je Cvetanović.

Činjenica je da „Porečje“ duguje mnogo novca za električnu energiju, jer raniji zakupci ili vlasnici nisu plaćali, a to vreme da se ne plaća električna energija je prošlo, rekao je Cvetanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare