ŠAHOVSKA POLJA NA MASARIKOVOM TRGU I U PARKU

LESKOVAC

 

U centralnom gradskom parku i na Masarikovom trgu postavljene su šahovske table sa figurama koje će služiti za zabavu i razonodu građanima Leskovca.

Vrednost ovog projekta je 120.000 dinara, a nabavku rekvizita omogućila je Agencija za lokalni ekonomski razvoj. Ocrtavanje šahovske tabe u parku obavili su radnici JKP „Komunalac“ . Drugu tablu, na Masarikovom trgu, čine pločice koje je poklonila gradu kompanija „Eksport“ iz Leskovca.

O šahu na Masarikovom trgu vodiće računa Turistička organizacija, a o onome u centralnom parku Narodni muzej, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

-Leskovac ima dugu šahovsku tradiciju, u svojoj bogatoj istoriji dao je svetskog kadetskog prvaka, prvaka države i reprezentativca, kao i prvakinju države i reprezetativku Oliveru Prokopović. Na ovim mestima mladi će moći da se upoznaju sa tajnama ovog sporta i provode prijatne trenutke. Leskovac je jedan od retkih gradova koji ima ovakve tabe, uglavnom ih u Srbiji imaju samo banje, rekao je Jovan Mitić, predsednik Šahovskog kluba Leskovac.

Očekuje se postavljanje još dve šahovske table na još dve lokacije u gradu, jedna će biti poklon leskovačke Elektrodistribucije, a druga Telekoma, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare